Filmreview: Hugo 3D

Wie van moertjes, schroefjes, tandwieltjes, magische verhalen, treinen, prachtige stationsgebouwen, klokken, de jaren ’30 van de vorige eeuw, maar ook boeiende, zielige verhalen houdt…spoedt u naar Hugo!
Deze film vertelt het verhaal van een weesjongetje dat op een station in Parijs woont. Hugo is gefascineerd door klokken, maar eigenlijk alles wat hij zelf kan bouwen en hij kan het ook zeer goed. Van zijn vader heeft hij een mechanische man gekregen. Het was de bedoeling hem samen weer werkend te maken, maar zijn vader overlijdt en dit is het begin van een spannende zoektocht.
Een prachtige film, pakkend door het tijdsbeeld, de aankleding, de verschillende decors, het verhaal en de overweldigende locaties…een lust voor oog en hart.
Zo mooi zelfs dat ik er keer op keer heen zou kunnen gaan, om iedere keer weer een andere radartje in het geschapen web van uitvindingen en magische wonderdoenerijen in dit hoog staaltje filmkunst te ontdekken.

, , , , , , , ,

4 Responses to Filmreview: Hugo 3D

 1. madbello februari 19, 2012 at 4:51 pm #

  Het was inderdaad een prachtige film en mooi en helder 3D, dat ze je niet vaak.

 2. madbello februari 19, 2012 at 4:52 pm #

  Het was inderdaad een prachtige film en mooi en helder 3D, dat zie je niet vaak.

 3. Lies Baas februari 19, 2012 at 6:22 pm #

  Ja hè!! Wij zijn vandaag nog een keer geweest en werkelijk>nog steeds geweldig!!

 4. Lies februari 27, 2012 at 1:49 pm #

  5 Oscars gewonnen!!!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag