Ja, dat is Den Haag, 63 minuten popdocu

Al weer een paar jaar oud, 63 minuten kijk- en luisterplezier, maar nog niks gedateerd. Sinds een week staat deze fraaie Haagse pop-documentaire online op YouTube. Nu nog met een paar honderd views, maar dat zullen er snel vele duizenden worden.

In de documentaire Ja, dat is Den Haag word het tijdsbeeld neergezet van de Haagse muziekscene anno 2009. Hoe komt het dat Den Haag nog steeds bekend staat als dé beatstad van Nederland? Hoe zijn de verschillende muzikanten verbonden? Welke kruisbestuivingen vinden er plaats tussen de diverse sub-scenes? En waar spelen ze?

In deze popdocumentaire geeft een grote groep Haagse muzikanten en andere prominenten antwoord op die vragen, en ze spelen er ook een moppie bij.

Andy Tielman komt langs, maar ook De Règâhs, Rebelle, Kern Koppen, All Missing Pieces, The Levi’s en The Deaf, Paula Udondek en Gerard van den IJssel komen voorbij, en nog een paar dozijn Hagenaars en Hagenezen uit de levendigste muziek-scene van Nederland: Ja, dat is Den Haag.


Regie: Mink Pinser
Montage: Dirk Roosenburg, Mink Pinster, Frank van der Steen.
Productie: Lisa van Loon
Graphics: Phonk
Camera: Oscar Verpoort, Steven Beek, Tobias Matthijsen, Wouter Verwijlen, Anneroos Gooses, Lode Klaus, David Boudenstein, Mink Pinster, Caroline de Neree, Manne Messenmaker.
Geluid: Lisa Hochstenbach, Marleine van der Werf, Lenneke Maan, Josephine van Kooten.
Productie Assistentie: Jesse Pinster, Abdul Ekinci, Karin van Hoof, Maimoene Weerdenburg, Lisette Brouwers.
Special Effects: Bram Vleugel
Catering: Iris Verheye, Augusta Wind.
Make Up: Elise Calkoen, Iris Zuidema.
Figuranten: Rene Bom, Ben Barnhorn.
Dansers: Roos van der West, Goksel Altan, Jouke Istar Rouwenhorst, Simone Mooyman.
Bandcoaching leerlingen: Robin, Gijs, Nickey, Jason, Nina, Berber, Demi, Angelique, Denise, Julia, Frank.
Muziek: Vince van Reeken, Kern Koppen, All Missing Pieces, The Levi’s, The Deaf.
Met dank aan: Bernadette en Kees, Gerard van den Ijssel, R.J. Rueb, Andries Meijsen, Rene Bosma, Jeroen Berkvens, Anne van der Putte, Robert de Vaan, Bram Westdorp, Carl Appelbaum, Bas van Wageningen, Stef van Es, Seb van der Berg, Arthur en John, Patrick Schmitz, Robert Pronk, Martijn Verlinden, Meroen Franse, Ben Franse, Matty Ros, Laura Nijhuijs, Linda van Leeuwen, Ed Struijlaart, Roland Dirkse, Sven Figee, Sannah Lasqad, Edwin Jansen, Dennis Weening, Ernst van Wageningen, Andy Tielman, Martijn Verlende, Jeroen Zwaan, Muze, Paula Udondek, Frank de Ooievaar, Vico Sneep, Max Maloney, Melle Houtzager, Stijn Schreutelkamp, Vincent Rietbergen, Mike van der Noordt, Popdox Festival, Doen Evenementen, Marthe en Dayna, Rebelle, Het Paard, de Grens, Tot Zo, Nutshuis, De Grote Markt, Haagspopcentrum, Haagse Popweek, Cam-A-Lot.
Met Speciale dank aan: R.G. Ruijs Stichting, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Prins Bernard Cultuurfonds.

, , , ,

One Response to Ja, dat is Den Haag, 63 minuten popdocu

  1. madbello februari 21, 2012 at 11:42 am #

    Echt leuk om te zien, op TV had ik het gemist.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag