Rutger deed boekie ‘pluggen’ bij #DWDD

rutger-w680

https://twitter.com/dijkshoorn/status/171676370794057728

NRC-journaliste Jannetje Koelewijn die het verhaal van haar man Kees Tulleken met informatie over prins Friso naar buiten bracht, heeft een probleem. Kees schond het medisch beroepsgeheim en gebruikte zijn vrouw als doorgeefluik. Waar mevrouw overigens geen probleem mee had. Ben je gek! Kassa en who de neuk needs een medisch beroepsgeheim? Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, zat er wat ongemakkelijk bij. Het was koud 72 uur na het voorval. Peter turft de uren.

Werd het toch nog een soap.

Jannetje verbeten tegen Jan Mulder:

Mijn man is een echte dokter!

Jan kon er met een gestrekt been in:

Uw man is een sloddervos!

De Wereld Draait Door in topvorm. Want wat te denken van Rutgertje Castricum? De meneer van de roze-microfoon van PowNews die zijn boekje onder de aandacht kwam brengen. Dacht ‘ie.

Niet wars van grootheidswaanzin reageerde hij op de vraag of hij had bijgedragen aan de val van Job Cohen met een razendsnel: ‘Ja, natuurlijk’. Vanuit het publiek gaf Felix Rottenberg te kennen dattie Rutger’s stijl cabaret en afzeiktelevisie vindt. Vond Rutger niet leuk. Kon je zien.

“Zo en nu gaan we het over mijn boek hebben!”, probeerde Rutger die er ongesteld klaar mee was. Wat pas ging gebeuren nadat Van Nieuwskerk ‘Je maakt een bange indruk’ had uitgesproken. De zweetkop van Rutger kwam in beeld. Zichtbaar natgegaan, letterlijk. Jan Mulder wierp nog even fijntjes toe dat ‘ie vaker naar PowNews zou kijken als het cabaret-gehalte iets meer gedoseerd zou worden.

Dominique Weesie en Rutger Castricum. Het Simplisties Verbond. Als ze Jannetje Koelewijn erbij kopen kunnen ze zo minimaal 35 jaar lang Henk en Ingrid vermaken. Samen met hun Limbo vriendje in een bijrol.

(CC BY-NC foto: Roel Wijnants)

, , , , ,

12 Responses to Rutger deed boekie ‘pluggen’ bij #DWDD

 1. Karen Van Dulmen Krumpelman februari 20, 2012 at 9:56 pm #

  Belangrijke correctie: Ben Crull is degene die het optreden van de man van Jannetje Koelewijn, neurochirurg Kees Tulleken, verbijsterend vindt: Kees Tulleken schond beroepsgeheim, zie: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3191241/2012/02/20/Zorginspectie-wil-Tulleken-spreken-na-Friso-onthulling.dhtml

 2. Karen februari 20, 2012 at 9:59 pm #

  Ben Crul, arts en oud-hoofdredacteur van Medisch Contact is NIET de man van Jannetje Koelewijn. Dat is Kees Tulleken. Ben Crul heeft juist als een van de eerste zijn ‘verbijstering’ uitgesproken over het schenden van het beroepsgeheim van Tulleken.
  Dit stond gisteren op de site van de Volskrant:

  ‘Tulleken schond beroepsgeheim’
  De neurochirurg en emiritus-hoogleraar Kees Tulleken die via zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, meldde dat Friso geen schedelbasisfractuur heeft, heeft zijn beroepsgeheim geschonden. Dat heeft Ben Krul, oud-hoofdredacteur van het blad Medisch Contact, gezegd in Met het Oog op Morgen. Krul was “verbijsterd” toen hij vernam dat Tullleken wat over de medische toestand van Friso had gezegd.

  Krul vroeg zich af of Tulleken ooit van het beroepsgeheim had gehoord. “De patient mag bepalen of er iets naar buiten wordt gebracht en als de patient in coma ligt, mag het zijn directe familie zijn, maar niet Jannetje Koelewijn, en niet de hoofdredacteur van Medisch Contact en niet een neurochirurg die toevallig komt aanwaaien. Ik vraag me af hoe hij ooit zijn studenten over het medisch beroepsgeheim heeft onderwezen.”

  Tulleken had moeten handelen in de geest van de patient, vindt Krul. “Had Friso deze informatie zelf gegeven? Ik kan u verzekeren, dat had hij nooit gedaan. Het is helemaal niet in het belang van het Nederlandse volk wat de medische toestand is van Friso, zoals Tulleken zegt. De patiënt en de familie zijn eerst, ook al ben je van koninklijke bloede.”

  Krul denkt dat Tulleken het moeilijk krijgt, mocht de tuchtcommissie hem aanklagen.

  Ik ben het er overigens helemaal mee eens.

  • Raaphorst februari 20, 2012 at 10:02 pm #

   *oeps* 😀

   Nu gecorrigeerd. Wat te snel copy and paste en gegoochel met namen van mijn kant.

 3. Karen Van Dulmen Krumpelman februari 20, 2012 at 10:06 pm #

  ‘Tulleken schond beroepsgeheim’
  De neurochirurg en emiritus-hoogleraar Kees Tulleken die via zijn vrouw, NRC-journaliste Jannetje Koelewijn, meldde dat Friso geen schedelbasisfractuur heeft, heeft zijn beroepsgeheim geschonden. Dat heeft Ben Crul, oud-hoofdredacteur van het blad Medisch Contact, gezegd in Met het Oog op Morgen. Crul was “verbijsterd” toen hij vernam dat Tullleken wat over de medische toestand van Friso had gezegd.

  Crul vroeg zich af of Tulleken ooit van het beroepsgeheim had gehoord. “De patient mag bepalen of er iets naar buiten wordt gebracht en als de patient in coma ligt, mag het zijn directe familie zijn, maar niet Jannetje Koelewijn, en niet de hoofdredacteur van Medisch Contact en niet een neurochirurg die toevallig komt aanwaaien. Ik vraag me af hoe hij ooit zijn studenten over het medisch beroepsgeheim heeft onderwezen.”

  Tulleken had moeten handelen in de geest van de patient, vindt Crul. “Had Friso deze informatie zelf gegeven? Ik kan u verzekeren, dat had hij nooit gedaan. Het is helemaal niet in het belang van het Nederlandse volk wat de medische toestand is van Friso, zoals Tulleken zegt. De patiënt en de familie zijn eerst, ook al ben je van koninklijke bloede.”

  Crul denkt dat Tulleken het moeilijk krijgt, mocht de tuchtcommissie hem aanklagen. (bron: site van de Volkskrant gisteren)

 4. karin r. februari 20, 2012 at 10:20 pm #

  en het erge is, het is niet eens cabaret. om cabaret moet je zo nu en dan een beetje lachen. omdat het leuk is. vermakelijk. wat de heren en dame doen met hun minuutje interviewen is afzeiken, jennen, treiteren, pispalen. moet ik doorgaan?

 5. Roel Wijnants februari 21, 2012 at 1:25 am #

  Rutger was goed uit balans hij was de regie helemaal kwijt en dat zag je.
  . daar kon geen deo spray tegenop (zweten )

 6. Miek37 februari 21, 2012 at 9:18 am #

  Je kan van Rutger zeggen wat je wilt maar hij heeft in deze uitzending toch geen onvertogen woord gezegd bij mijn weten, Felix Rottenberg vond ik daarentegen walgelijk arrogant.

 7. HappyHotelier februari 21, 2012 at 10:02 am #

  Jammer dat je de twee items niet uit elkaar getrokken hebt.

  Het nieuws over het NRC bericht en de schending van de eed van Hyppocrates was een aparte post waard.

  Deze dwdd leidde bij mij thuis tot een heftige discussie over hoe erg het nu wel is dat Tulleken zijn beroepsgeheim heeft laten schenden door zijn vrouw.

  Ik vind het een goede zet dat er een tegengeluid kwam tegen het journaille dat al op de doodskist van Friso stond te dansen, vooral in de Oostenrijkse media, omdat hij een schedelbasis zou hebben. Tulleken (Jannetje) wilde de gemoederen tot bedaren brengen en de berichtgeving tot werkelijke proporties terugbrengen.

  Meisje Los, zo is Mabel geboren, had naar mijn mening de regie wat beter in handen moeten nemen en zelf dit bericht naar buiten moeten (laten) brengen. Ik meen dat de RVD hier steken heeft laten vallen.

  Dat neemt natuurlijk niet weg dat Tulleken het strikt genomen niet had mogen (laten) doen, maar ik vind het verschoonbaar.

  Mijn wederhelft is het absoluut niet met mij eens en schuift de schuld op Jannetje. Ze staat haar niet aan. “Typisch een vrouw die over de rug van haar veel oudere man haar 5 minutes of fame zoekt”

  Zoals altijd doen we aan symptoonbestrijding. We besluiten massaal om over de heer en mevrouw Tulleken en dien Belg die hoofdredacteur van de NRC is heen te vallen… daar heb je ons beroemde vingertje weer. Ooo wat erg!

  Mijnheer Tulleken was gisteren al op het matje geroepen door de inspectie van de gezondheidszorg. In mijn ogen ook op zoek naar de eigen 5 minutes of fame, waarschijnlijk om de aandacht af te leiden van het feit dat ze zelf nogal wat steken laten vallen. Ik snap daar helemaal niets van. Gewoon een klacht indienen tegen hem bij het medisch tuchtcollege en kijken wat er gebeurd. Kijken of ze een oud-lid een schrobbering gaan geven.

  Het laatste woord zal er nog wel niet over gezegd zijn.

  Wat een land(je)….

 8. pieter februari 21, 2012 at 11:48 am #

  Felix Rottenberg is altijd walchelijk arrogant. Als hij bij DWDD komt, en dat gebeurt véél te vaak, dan ga ik even een minuut of tien naar de toilet. Pownieuws kijk ik nooit, het moet wel ergens over gaan.

  • Willem februari 21, 2012 at 5:49 pm #

   Rottenberg is niet walchelijk arrogant.

   Wel walgelijk arrogant(volgens Pieter en, denk ik, ook anderen).

   Ook niet walcherlijk arrogant is Rottenberg.

   Want dan zou hij van Walcheren moeten komen.

   Denk ik.

   Wat zit die Nederlandse taal toch interessant in elkaar, he?

 9. pieter februari 21, 2012 at 5:55 pm #

  wat een superstomme fout zeg *krijgt nu een kleur van schaamte*

 10. Maup februari 21, 2012 at 9:06 pm #

  Ik zag het op Uitzending Gemist, de zo raak genoemde zogenaamde service,

  Ik vond het optreden van Rutger wel meevallen, die lul bleef stijf overeind.

  Het is gewoon een echte pestkop, het soort joch dat dat al van kinds af kan. Afzeiken, arrogant, het zal best. De treiterbak die het lastigst is. So what?

  Het echte onfatsoen is de tafelhork, Mulder, Jan. ‘tafelheer’
  Sinds Barend en Van Dorp dé side-kick en kijkcijferkanon.
  Fundamentele beleefdheden als uit laten spreken, niet schreeuwen en je als tafelheer gedragen ontbreken hem, maar hij heeft wat. Maar wat?
  Frenk van der Linden had hem even tuk terwijl hij doof doorraasde,
  ‘-ben je benieuwd naar het antwoord?-‘
  De ex-voetballer was even van de bal.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag