The end of a Job, Cohen stapt op

De man die in 2010 Wouter Bos opvolgde als politiek leider van de PvdA was wellicht gewoon te beschaafd om tegen de huidige regering en die blonde gedoogbarbaar oppositie te voeren. Hij stond binnen zijn partij alleen, tussen links en het midden.
Als opvolgers staan Diederik Samson, Frans Timmermans en Lodewijk Asscher alvast klaar om een spelletje Wie van de Drie te doen.

Uit Wikipedia:

Marius Job Cohen (Haarlem, 18 oktober 1947) was sinds 2010 politiek leider van de Partij van de Arbeid en fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer.

Cohen bracht zijn middelbare schooltijd door op het Stedelijk Gymnasium Haarlem en voltooide in 1971 zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte daarna circa twaalf jaar bij de Universiteit Maastricht, waar hij de rechtenfaculteit opzette, hoogleraar methoden en technieken werd en later ook rector magnificus.

In 1993 werd hij voor korte tijd staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Lubbers III. Vanaf 1994 zat hij in de Eerste Kamer en in 1998 werd hij in hetkabinet-Kok II wederom staatssecretaris, ditmaal van Justitie. Eind 2000 trad hij terug als staatssecretaris, om begin 2001 aan te treden alsburgemeester van de gemeente Amsterdam. Op 12 maart 2010 werd bekend dat na het vertrek van PvdA-partijleider Wouter Bos Cohen zich kandidaat stelt als nieuwe PvdA-partijleider. Zijn burgemeesterschap legde hij per direct neer. Op 25 april 2010 werd Cohen gekozen, als enige kandidaat.

Op maandag 20 februari 2012 gaf hij zijn functie op als fractievoorzitter en politiek leider van de PvdA. Hij keert evenmin terug als Kamerlid.

Het ga je goed Job.

Update (Marco Raaphorst), laatste 25 live (!) tweets op basis van keywords ‘cohen’ en ‘pvda’:
[twitter-feed mode=”search” term=”cohen pvda” num=”25″]

foto CC: Roel Wijnants

, , , , , ,

9 Responses to The end of a Job, Cohen stapt op

 1. Hitoshi Nakayama februari 20, 2012 at 3:36 pm #

  wow…

 2. HappyHotelier februari 20, 2012 at 4:14 pm #

  Tja…Aardige man, maar een beetje te serieus misschien? Misgreep van Wouter Bos in ieder geval.

 3. HappyHotelier februari 20, 2012 at 5:18 pm #

  Kreeg de blonde toch gelijk (zure grap):

 4. HappyHotelier februari 20, 2012 at 5:19 pm #

  • Maup februari 20, 2012 at 5:20 pm #

   ;-D

 5. Roel Wijnants februari 20, 2012 at 5:20 pm #

  Als er een afgezeken is tot het bot dan is het Cohen. laat de grootschreeuwers het nu maar eens zelf waarmaken. Een stukje fatsoen-beschaving binnen de partij is vermorzeld.
  Ik wens Job een gelukkige tijd zonder de PVDA

 6. Raaphorst februari 20, 2012 at 7:04 pm #

  Ik geloof dat Cohen het debat niet echt lekker vond. Roemer heeft dat wel. Voor socialisten is de keuze snel gemaakt.

  Ik zou de partij opheffen. Kost een hoop duiten zo’n partij voor de samenleving en na debacle Wouter Bos (totaal niet zien aankomen financiële crisis) is het wat mij betreft een kwestie van over en sluiten.

 7. Maup februari 20, 2012 at 9:52 pm #

  Het is jammer om te zien dat er aan het politieke gewelf er geen sterren meer schijnen in het midden. D66 goedkoop uitgevent door Pechtold, liberalistisch Groen Links sappelt sinds la Halsema, passé est la VVD liberée. Het midden is dood, en dooddoeners domineren het veld.
  Polarisatie, verschil, tegenstellingen.
  Gezonde politiek kan daar prima mee omgaan, maar iets zegt me dat Nederland, land van polders en concensus, daar historisch slecht mee om kan gaan.
  Opvallend voor een geroemd democratisch land.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cool Job Fotografie images - augustus 1, 2012

  […] Job Cohen. Barbertje moet hangen. Image by Roel Wijnants Den Haag foto 2009 Job Cohen oud burgemeester van Amsterdam Ex fractievoorzitter PVDA is gestopt. Als er een afgezeken is tot het bot dan is het Cohen. laat de grootschreeuwers het nu maar eens zelf waarmaken. Ik wens Job een gelukkige tijd zonder de PVDA zie op hofstijl.nl/2012/02/20/the-end-of-a-job-cohen-stapt-op/ […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag