Quizland, Hofstijl achter de schermen

Meespelen in een pilot voor een nieuwe kennisquiz is leuk, zeker met Thomas van Luyn.

Ik werd gevraagd om mee te doen, naar aanleiding van 2 voor 12, om een nieuwe kenniskwis te testen.

ik deed mijn Mauritste best maar viel snel af.

Benieuwd wat er van komt.

De andere spelers:
http://m.uploadedit.com/bag/1330108822972.gif

 

, ,

4 Responses to Quizland, Hofstijl achter de schermen

 1. MobyDirk februari 24, 2012 at 11:47 pm #

  Mooi dat je mee hebt gedaan en altijd een leuke ervaring. Ik las nu pas dat je twee jaar geleden 2 voor 12 hebt gewonnen. Alsnog gefeliciteerd! Als tiener in de jaren zeventig was het voor mij een droomwens om daar ooit eens aan mee te doen en dan winnen. Het is bij die droom gebleven. En Google is nu mijn grootst denkbare encycopedie waar ik bijzonder blij mee ben. Maar waar blijft de parate kennis? 😉

 2. Maup februari 25, 2012 at 8:35 pm #

  Toen Joop Koopman nog presenteerde, ik was 11 herinner ik me, had ik ooit een vraag goed. Een schilderij werd getoond, tv was zwart-wit en onscherp. Ik riep Matisse, dans! Ik had het kortgeleden in een mooi boek bij mijn oom, boekverkoper, gezien.
  Mijn ouders waren verbaasd en ik dacht, dat wil ik, op tv, 2 voor 12 spelen en winnen.
  Is gelukt 😉

 3. MobyDirk februari 25, 2012 at 10:53 pm #

  Bij mij kwam dat gevoel wel in dezelfde tijd, alleen was ik toen een jaar of zestien, zeventien. Ik ontwikkelde een enorme honger naar kennis, zonder dat ik nu een autist ben. En ook de drang om die kennis te etaleren, bij voorkeur in 2 voor 12. En dan zo min mogelijk opzoeken, maar glorieren met parate kennis. ‘Knowledge’, zoals David Brand (Ricky Gervais) dat noemde in The Office. Schitterende aflevering destijds met een pub-kwis.

 4. Raaphorst februari 26, 2012 at 11:17 am #

  Geinige foto trouwens.

  Kennis, da’s iets waar ik ooit nog eens aan toe hoop te komen (*) 😀

  * = Nederlands leent zich voor leuke zinnen. Ook dat is kennis 🙂

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag