DE BALANS; Mijn buurman is een Noordpool

De balans is een column waarin Harry Zevenbergen iedere week gebeurtenissen uit de Haagse actualiteit belicht. De column is iedere woensdag om 10.40 uur te beluisteren bij Studio Haagse Bluf (www.denhaagfm.com).

Ik heb al 357 klachten tegen Polen gemeld, hiertoe aangezet door mijn broer die dol is op meldpunten. Zijn teller staat al op 900. Daarbij laat hij zich niet afleiden door het feit dat hij in zijn woonplaats Kortrijk niet met zekerheid vast heeft kunnen stellen of er zich daadwerkelijk Polen bevinden. In zijn klachten houdt hij het erop dat de mensen waar hij over klaagt in ieder geval verdacht veel weg hebben van Polen. Gevoelsmatig zijn er altijd veel meer Polen dan de cijfers aangeven. Dat heb ik zelf ook in Den Haag kunnen vaststellen. Het valt goed te vergelijken met de gevoelstemperatuur, waarover de weermannen ons vaak berichten.

Mijn broer heeft o.a. gemeld dat er een groep Polen, of in ieder geval mensen die best voor Polen zouden kunnen doorgaan, voordrongen in de rij bij de supermarkt. Daardoor miste hij bijna de finish van Kuurne-Brussel-Kuurne, een wielerwedstrijd die langs zijn huis komt en dat is voor een Belg ook een NederBelg een kleine ramp. Verder heeft hij last van smeltende Polen in het huis naast hem en dreigen door het smeltwater de 45 cavia´s van hem en zijn vriendin te verdrinken. Ook ik heb last van Polen gehad en heb o.a. moeten melden dat een Poolse man, dwz hij had in ieder geval koper bij zich, een wind liet in een volle lift.

Er kunnen nooit teveel meldpunten zijn dus heb ik een meldpunt opgericht waar klachten tegen kandidaat politiek leiders van de PvdA kunnen worden doorgegeven en nu na twee dagen al loopt het storm. Zo is er een klacht over Albayrak, van een man die zich ergerde aan het feit dat ze zelfs wanneer ze probeert te lachen niet vrolijk kijkt.

Het is goed dat mensen kunnen klagen, hun buren kunnen verklikken. Het opkroppen van negatieve emoties of goed nadenken over wat je zegt levert alleen maar meer frustraties op. En wat je ook zegt over andere mensen er zit altijd wel een kern van waarheid in. Bij het meldpunt ´Er is steeds hetzelfde programma op tv´ heb ik mijn gal gespuwd over een talentenprogramma waar volgens het X-factor-Idols recept gezocht wordt naar een nieuw sexy hoofd van de plantsoenendienst, deze moet het imago van die dienst extreem upgraden. Ik ben bang dat de mannen met de harken en kruiwagens in de parken binnenkort in outfits rondlopen die rechtstreeks komen van de catwalks in Parijs en Milaan. Ik vind dat de plantsoenambtenaren gewoon een overall moeten dragen en om het kwartier de tijd moeten kunnen nemen om uitgebreid op hun hark te leunen en een sigaretje te roken. Daarom ook heb ik die Pool aangegeven die als een razende het hele park waar ik op een bankje zat te werken, binnen een uur in zijn eentje had aangeharkt. Ik werd er doodmoe van.

Bij het meldpunt vervelende radiopresentatoren tot slot, heb ik geklaagd over Tjeerd en Nicolette, die van de 4 uur zendtijd die ze hebben maar 2 minuten aan mij afstaan. Het meldpunt vervelende columnisten op woensdagochtend om 10 uur 40, dat zij als tegenactie openden is wegens gebrek aan succes gesloten. Er kwam slechts één klacht binnen. Deze kwam uit het Belgische Kortrijk. Mijn broer verweet mij of in ieder geval een columnist die verdacht veel leek op mij, al zijn grappen te stelen.

Deze column kwam mede tot stand dankzij de inbreng van Luther Zevenbergen.

(CC BY slider/thumbnail-foto van ‘Caroline Coolen North Face’: mjk23)

, , , ,

2 Responses to DE BALANS; Mijn buurman is een Noordpool

  1. Maup februari 29, 2012 at 8:33 pm #

    Knap stuk, maar….
    Ik ga je aangeven bij het meldpunt meldpuntondermijnende meldpunten.

  2. HappyHotelier maart 3, 2012 at 5:12 pm #

    Harry

    We hebben nu ons eigen meldpunt voor zulk fraai proza: http:www.meldpuntwilders, oftewel de categorie http://hofstijl.nl/categorie/meldpunt-wilders/

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag