Schijtziek word je ervan!

schijt-w680

Ik verbaas me erover dat we onszelf op de borst slaan als een innovatief westers landje maar ondertussen onze honden gewoon nog tegen een paal laten poepen en pissen. Als we het zelf doen, krijgen we een boete voor wildplassen terwijl elke boer weet dat dat gewoon lekker is. En oh wee als we een leuke sticker op die paal plakken, ook dat mag niet.

Hier in het Regentessekwartier is het helemaal een vieze stinkzooi op straat. We wonen er net en hebben veel aanloop. Maar op het moment dat we met de visite een blokkie om gaan dan is het oppassen geblazen. Werkelijk om de paar meter ligt er poep op straat. En dat bezoek verwondert daar zich net zo hard ook over als wijzelf. Den Haag, een schijtstad, dat idee.

Echt snappen doe ik het niet. Waarom is het juist hier een extreem probleem? Teveel honden per bewoner? Te weinig groen in de wijk? Dat laatste is zeker het geval maar wat er bij mij niet in gaat: waarom wordt er niets aan gedaan?

(CC BY foto: Taco Witte)

Update: (vandaag aangetroffen in onze wijk:

140320121362

, ,

6 Responses to Schijtziek word je ervan!

 1. Daan de Ligt maart 3, 2012 at 10:50 am #

  Stadse ergernis

  ik wandel onbekommerd door Den Haag
  genietend van door tijd vergeten straten
  de zon loopt mee, ik voel me uitgelaten
  bij thuiskomst echter wacht een heuse plaag

  o nee, niet weer, een nare geur, nog vaag
  verdringt de goede bui, in alle staten
  aanschouw ik de onthutsende plakkaten
  ik trapte in zo’n hondse hinderlaag

  ik grijp m’n schoen, ontwaar het volle pond
  waarmee een diep profiel is overladen
  m’n maag is zich op actie aan ’t beraden
  een vloek verlaat gemeend en luid mijn mond

  God schiep, vermoeid van alle goede daden
  per ongeluk, als achtste plaag, … de hond

 2. Roel Wijnants maart 3, 2012 at 8:41 pm #

  De hondenbezitter deugt niet ze hebben allemaal een tasje met plastic zakjes aan de riem
  maar dat is alleen om een bekeuring te ontwijken want opruimen is er niet bij. Gewoon hond afpakken bij drie keer niet opruimen of de brievenbus volstouwen met de rotzooi die ze zelf veroorzaken beetje vreemde reactie???
  Spreek het baasje maar eens aan op zijn gedrag dan merk je dat ik heel mild ben, in het MCH weten ze geen medicijn te vinden voor wat je dan naar je hoofd geslingerd krijg :-))
  Gelukkig zijn er ook mensen die hun verantwoordelijkheid wel kennen en alles keurig opruimen maar dat is echt een minderheid .

 3. Akbar Simonse maart 4, 2012 at 7:32 am #

  Binnenkort is het weer zover: de jaarlijkse Hondenpoepteldag 2012….

 4. Maurits maart 4, 2012 at 9:32 am #

  De poep-DNA-test. Een politicus in Wenen begon er als eerste over, maar in het Nederlandse Wijchen is het later ook doorgedrongen. Door van alle honden DNA af te nemen en in een databank te doen. Een monstertje van een drol is zo heel makkelijk naar de baas van de hond te herleiden, en de bekeuring kan automatisch worden verstuurd.

  http://www.nu.nl/algemeen/530120/dna-test-in-strijd-tegen-hondenpoep.html

  http://fhjfactcheck.wordpress.com/2011/09/20/een-dna-bank-in-de-strijd-tegen-hondenpoep/

  • Akbar Simonse maart 4, 2012 at 11:11 am #

   Dat monster nemen zou een taak van de dierenpolitie kunnen worden. Ik denk dat Dion Graus het daar wel mee eens zal zijn…

 5. Interniek maart 5, 2012 at 4:23 pm #

  Onze kleinzoon Lucas mocht al tijdens de eerste stapjes op echte schoenen in een echte hondendrol staan. Hij is daarmee al meteen een echte Hagenees! Alleen vindt hij poep nog niet echt vies, maar opa wordt er ook schijtziek van. Want hij liep daar op de Suezkade waar net de guldenklinker was gelegd onder mijn begeleiding los zo de nauwelijks te herkennen hondenpoep in met zijn geprofileerde sportzooltjes! Het is al zo erg om tussen de ruime volwassen zoolprofielen stront te verwijderen, laat staan met een vergrootglas die nauwelijks zichtbare maar o zo ruikbare resten te verwijderen. Veel water, satehprikkers en ander wegwerpschoonmaakattributen verder was de klus geklaard. Lucas staat sinds die dag overal zijn voetjes te vegen op elke mat: of hij nu buiten is geweest of niet.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag