Filmreview: The Artist

the-artist

The Artist heeft 5 Oscars gewonnen (behalve dat ik weet dat de hoodrolspeler er 1 gewonnen heeft heb ik geen idee waar de anderen voor zijn gegeven) ….dus ik ging op pad.
In een donker theater zocht ik snel een plekje. Om mij heen zaten welgeteld 10 anderen.

De film begon.

Al snel waande ik mij in een zwart-wit geschoten film. Als je een beetje van de klassiekers als Singing in the Rain houdt en van de prachtige beelden van Man Ray…dan zit je snor. Het gesproken woord is uit den boze in deze film. Achtergrondmuziek treedt op de voorgrond en ‘grootse mimieken’ stelen de show.

De kostuums alleen zijn wat mij betreft al Oscar-waardig. De makers hebben duidelijk en heel goed naar de manier van filmen uit de roaring twenties and thirties gekeken. De aankleding, de manier van filmen, de decors…zelfs de niet gesproken taal…het is een lust voor het oog! Het enige storende wat gedurende de hele film aanwezig is en opvalt zijn: de mede bezoekers die ademen.

Ps….blijkt dat de volgende Oscars zijn toegekend: Beste Film, Beste Acteur, Beste Regie, Beste Muziek, Beste Kostuums
Nâh…had ik ook wel een “Academie Award Member” kunnen zijn geweest 😉

, , , , ,

9 Responses to Filmreview: The Artist

 1. pieter maart 6, 2012 at 10:52 pm #

  Ik vond het een schitterende film en wat ik in deze recensie niet terug gevonden heb is de aandoenlijke hoofdrol van het Hondje. Die had van mij ook een Oscar mogen krijgen

 2. Lies Baas maart 6, 2012 at 11:08 pm #

  Ik vond het hondje inderdaad ook super…maar de leadinglady…my word…what a beauty!!!

 3. Miek37 maart 7, 2012 at 9:31 am #

  Lies, als je de mede bezoekers kon horen ademen moet de muziek toch wel heel zacht hebben gestaan?

 4. Lies Baas maart 7, 2012 at 10:24 am #

  Hahahahaha, de muziek is constant aanwezig en omdat er absoluut niet gesproken wordt gaan je oren zich focussen op ieder geluid wat er waar te nemen is om niets te missen. Tegelijkertijd ga je zo op in het beeld omdat je zo weinig heftige geluidsimpulsen hebt die er tegenwoordig zo veel gebruikt worden. Ik vond het een zintuigervaring…of is het een zintuigelijke-ervaring 😉

 5. Miek37 maart 7, 2012 at 3:29 pm #

  Snap het nu Lies! Zintuigelijke ervaring klinkt beter in geval. 😉

 6. Lies Baas maart 7, 2012 at 5:22 pm #

  ;-)))

 7. Lies maart 9, 2012 at 2:41 pm #

  Even checken of er een foto bij staat van mij nou…

 8. jacques baas mei 11, 2012 at 4:54 pm #

  Wat een raar woord, zintuigelijk. Ik vond de film heel goed en miste geen enkel gesproken woord. Mooi gemaakt en heel Frans.

 9. Lies september 24, 2012 at 1:04 pm #

  Ik zag dit wknd deze film al in de uitverkoopbak van de videotheek liggen….absurd.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag