Grijze pakken in een flashmob?

Hoe houd je een flashmob zo goed mogelijk verborgen voor het grootste effect? Die vraag komt ook deze donderdag 8 maart 2012 op het Plein weer pijnlijk naar voren. Geen toestemming vragen voor een demonstratie, lijkt mij duidelijk. Maar je wilt ook dat zoveel mogelijk mensen van de spontane actie getuige zijn. Daar zijn de initiatiefnemers wel in geslaagd zo te zien. Als ik op een telefonische tip van mijn broer Fon aan het einde van de middag het Plein op loop, is het wel opvallend druk op de terrassen. Er staat iets te gebeuren, dat merk je direct. Maar mensen die ik aanspreek, doen alsof er niets aan de hand is. Totdat ik laat merken dat ik ‘meer weet’ en ‘zomaar wat’ namen noem, breek ik door die facade heen. ‘Dan staat u hier goed’, is de reactie. Tja ik moest toch polsen of die afzetting met roodwitte pilonnen en de discobus waar ‘vette’ muziek uit klinkt ondersteund met lichteffecten tot de Flashmob behoort …


Een niet alledaags gezicht, mannen in grijze pakken dansend (..) op het Plein op vette dance muziek een poging de allerkleinste dansertjes en danseressen na te doen in een flashmob op het Plein. Het gebeurde allemaal in het thema Dance Together waarmee ‘Samen dingen doen en bereiken’ in dans werd uitgebeeld en hopelijk ook in praktijk gebracht.

Leerlingen van de dansschool Dansplaats Delft vormden de kern en (nichtje) Denise mocht de opening verrichten door vrolijk huppelend andere dansers en later ook het publiek uit te nodigen. Voor dansscholen en dansdocenten is er een informatieplatform waar zij met elkaar in contact kunnen komen om te gaan samenwerken.

Meer filmpjes

, , ,

One Response to Grijze pakken in een flashmob?

  1. karin r. maart 13, 2012 at 7:16 pm #

    vandaag is er ook een flashmob in de bieb volgens mij. en al ‘ssht’ fluisterend medegedeeld via twitter. ja, dan is het geen flashmob meer …

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag