Europese Commissie: ‘Sociale netwerken schuldig aan val van ACTA’

stopacta-w680

Het staat er echt (webwereld.nl):

De Europese Commissie geeft de sociale media de schuld van de felle opstanden in de diverse hoofdsteden van Europa tegen het Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA).

ACTA, een handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak, kortom: handhaving van het intellectueel eigendomsrecht (zie Wikipedia).

Als deze handelsovereenkomst wordt aangenomen dan kunnen we de vrijheid op internet redelijk op onze gezamenlijke buiken schrijven. Wie zou dat nou willen? De Europese Commissie dus. Daarom kwam pijlsnel als tegenactie de Save The Internet EU petitie tot stand met als gevolg: massale ondertekening. De teller gaat inmiddels richting de 3 miljoen! Ik herhaal: 3 miljoen mensen die tegen dat rare plannetje van de Europese Commissie zijn!

Die sociale media zouden een “intense mediacampagne” hebben gevoerd tegen ACTA waardoor sommige regeringsleiders hun ondertekening van het handelsakkoord hebben uitgesteld of de ratificatie ervan door de nationale parlementen op de lange baan hebben geschoven.

De Europese Commissie doet nu huilie huilie puur omdat het publiek hetzelfde kunstje blijkt te beheersen waar de Europese Commissie altijd zo druk mee is: lobbyen. Trouwens een verloren wedstrijd, 3 miljoen burgers tegen die 27 leden op dat pluche daar in Brussel…

(CC BY foto: Frédéric BISSON)

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag