IJssalon Marinello is verhuisd naar Lange Poten

Ijssalon Marinello is verhuisd naar Lange Poten

Iedere Hagenaar, Hagenees of buiten-Hagenaar die weleens door het centrum van Den Haag heeft gebanjerd kent ijssalon Marinello. Deze ijssalon heeft 67 jaar lang in de Spuistraat een pand gehad. Een stuk Haagse geschiedenis waar oktober 2011 abrupt een einde aan kwam (zie eerder Hofstijl-bericht). Gelukkig bleek het niet een definitief einde te zijn.

Terug in de tijd

In 1986 droeg de oprichter van Marinello de zaak over aan zijn neef Bruno Marinello. In 2001 stopte deze neef ermee en droeg het pand weer over aan een commercieel verhuurbedrijf. Het bedrijf Marinello werd vervolgens overgenomen door Cristiano Antoniazzi, die al in Italië en Duitsland een geroutineerd ijsmaker was geworden. Zijn vriendin, Melanie Panciera, was ook opgegroeid met het maken van ijs en kwam een paar jaar later, in 2004, naar Nederland. Ondanks het ijskoude werk bleef het vuur tussen die twee ook levendig. Dat resulteerde in 2006 tot een huwelijk.

Naar de Lange Poten

Vorig jaar, 2011 liep het oude huurcontract af en dacht de verhuurder op een andere manier ruim het dubbele te kunnen vangen. Cristiano en Melanie konden die hoge huur niet opbrengen en besloten op zoek te gaan naar een nieuw pand. Met de hulp van Robert Stroeve van het makelaarsbureau SQM werd dat gevonden. Ze hadden liever een wat groter pand gehad, met meer zitplekken, maar dat bleek niet haalbaar. Op de nieuwe locatie aan het begin van de Lange Poten vlak om de hoek van het Spui zit Marinello wel prachtig in het zicht. Cristiano en Melanie hopen nog een paar tafeltjes binnen te kunnen plaatsen voordat de nieuwe zaak officieel op 3 april om 14.00 uur zal worden geopend. Officieel, want de zaak is natuurlijk nu al open. Ze zouden gek zijn met dit mooie weer!

De lekkerste smaak

Ik heb gevraagd naar het geheim van de smaak. Maar die blijkt er niet te zijn. Volgens Cristiano is het een kwestie van secuur werken en elke morgen vers ijs maken. Over smaak valt niet te twisten als je een Italiaans ijsmaker tegenover je hebt dus vroeg ik hem tot slot welke smaak elke Hagenaar, Hagenees of buiten-Hagenaar minimaal 1 maal in zijn leven geproefd moet hebben. Verrassend genoeg noemde Cristiano dropijs. En laat ik daar nou nog nooit een bolletje van hebben gelikt!

, , , ,

4 Responses to IJssalon Marinello is verhuisd naar Lange Poten

 1. Janneke van Haasteren maart 24, 2012 at 1:14 pm #

  ja hoor, die kennen wij. binnenkort maar eens een dropijsje gaan proeven 🙂

 2. gerard stolk maart 24, 2012 at 3:37 pm #

  gelukkig gaan we binnenkort weer proeven

 3. madbello maart 25, 2012 at 9:24 am #

  idd! Dropijs, zal ik maar toch aan moeten geloven. Ik denk dat het geheim van Marinello is de pure en volle ingrediënten die hij gebruikt, zo als boter en volle melk en geen industriële emulgatoren, luchtmakers en vulmiddelen. Zien we wel terug in de prijs he! Een ijs van Florencia is een stuk lichter in je hand en voor je snip 🙂

 4. JoseDay maart 29, 2012 at 12:14 pm #

  Fijn te horen dat Marinello er toch nog is [binnenkort] !!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag