Azijn | Vlees en lust

koe-w680

Na de kat bij de melk gezet te hebben vroegen we ons af of de koe zwanger was.

Grote ogen trok hij, toen het voorwerp van zijn verlangen hem plotsklaps op een presenteerblaadje aangeboden werd. Al maanden deed ze zijn bloed koken. Maar het stevige, onder stroom staande prikkeldraad maakte dat zijn illusies fantasieën bleven.

Na zijn dagelijkse wandeling aan de zijde waar hun weiden elkaar raakten was hij afgedropen naar het oude bad dat dienst deed als drinkbak en slobberde een aantal liter water zijn hete lichaam binnen, alsof dat voor afkoeling kon zorgen.

Het geluid van Gregorio’s oude Land Rover deed hem opkijken. Het stevige ijzeren hek dat hem tot nu veroordeelde gescheiden te leven van zijn bontgevlekte muze zwaaide open. Bijna een minuut stond hij bewegingloos, de kop opgeheven, de horens hemelwaarts gericht. “Ik droom.” Moet hij gedacht hebben.

Zijn 560 kilo zware lijf kwam plotsklaps in beweging, de kluiten aarde spatten op vanonder zijn machtige hoeven. Hier waren geen woorden nodig maar daden.

Ik keek ernaar en bedacht: “Hoeveel kilo biefstuk zal deze coïtus opbrengen?”

(foto onder Creative Commons BY: Pablo F Burgueño)

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag