Filmreview: The Best Exotic Marigold Hotel

India; warm, verwarrend, overweldigend. Een paar ouderen die door omstandigheden gekozen hebben hun oude dag in hun voormalige kolonie, India, te besteden wennen langzaam aan een heel nieuwe manier van leven aldaar. Eenieder van het groepje is opzoek naar iets, maar waarnaar is voor geen van hen echt duidelijk.

Onlangs ben ik met mijn echtgenoot voor het eerst op een ‘verweg’-reis geweest. Wat voor mij heel gewoon is, naar andere landen gaan, nieuwe culturen ontmoeten, dat moet voor hem net zo zijn geweest als voor deze keurige Engelse oudere mensen. Een verwarrende, uitdagende, ietwat benauwende, openbaring.
Ik heb mij de hele film af zitten vragen of ik me dat op die leeftijd aan zou doen, wonen in een voor mij onbekend land, zó anders dan het onze.
Wat deze mensen doen spreekt mij toch terdege aan, ware het niet alleen al om het feit dat het niet wegkwijnen in een bejaardenhuis is. Maar juist ook omdat je ouder bent en je je eigen expertise kan gebruiken om ook andere landen, waarmee wij in de toekomst steeds vaker van doen zullen krijgen, de westerse manier van vaak bekrompen werkethos kunnen leren zodat zij in de toekomst weten hoe hun veeleisende Europese klanten van dienst te kunnen zijn.

Terugkomend op de film, buiten de super cast, de prachtig verweerde locatie en de zeer grappige ‘ongesproken’ dialogen.

… Everything will be all right in the end. If it’s not all right, then it’s not the end …

, , , , ,

4 Responses to Filmreview: The Best Exotic Marigold Hotel

 1. Miek37 april 4, 2012 at 1:54 pm #

  Goeie aanrader weer Lies, spreekt mij heel erg aan wat betreft lokatie, filmgenre en casting, dank voor de tip!

 2. Lies Baas april 4, 2012 at 2:58 pm #

  We zaten met een paar ‘bejaarden’ te kijken en alleen ik en de mevrouw schuin voor mij hebben hardop zitten lachen. Er worden best harde grappen ingemaakt en dat vereist toch de nodige gevoel voor humor en inlevingsvermogen. Ik zou zeker gaan Miek!!

 3. Raaphorst april 15, 2012 at 11:13 am #

  Inmiddels ook gezien. Erg leuk!

 4. Miek37 juni 28, 2012 at 11:27 am #

  Gisteravond gezien, je hebt niks teveel gezegd Lies, hele leuke film met ook ontroerende momenten, prachtlokatie en een wereldcast!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag