Pecha Kucha Night voor 11e keer in Den Haag

PechaKucha11

Op (let op!) dinsdag 17 april vindt in Theater aan het Spui de elfde editie van Pecha Kucha Night Den Haag plaats. Pecha Kucha Nights zijn informele, inspirerende en vermakelijke avonden, waar creatieve geesten bij elkaar komen om ideeën, werk en gedachten met elkaar te delen en elkaar en het publiek te inspireren.
Het uit Tokyo overgekomen Pecha Kucha (Japans voor prietpraat) concept is gebaseerd op een korte maar krachtige presentatievorm. Elke presentatie bestaat uit 20 slides, die per slide door de spreker in 20 seconden wordt toegelicht. Dit concept is gebaseerd op een simpele gedachte; een goed idee heeft niet veel tijd nodig om verteld te worden. De Pecha Kucha Night is opgezet in 2003 door architectenbureau Klein Dytham in Tokyo, Japan. Inmiddels worden in zo’n 260 steden ter wereld Pecha Kucha Nights gehouden, waaronder in New York, Buenos Aires, Shanghai, London en Den Haag!

Na succesvolle voorgaande edities, is het in april tijd voor de elfde, en tevens laatste editie voor de zomerstop, van de Haagse Pecha Kucha Night. Op deze avond zullen naast Haagse sprekers ook verschillende gasten uit Amsterdam en Rotterdam spreken. De organisatie vindt het belangrijk om aanbod uit alle steden en streken te presenteren in het programma aan een breed publiek.

Pecha Kucha Night biedt een gevarieerd programma, waarin sprekers uit verschillende creatieve werkvelden vertegenwoordig zijn; van t.v.-maker tot filosoof en van beeldend kunstenaar tot online bloggers. De inhoud van de presentaties worden door de sprekers zelf bepaald, dit kan bijvoorbeeld gaan over een recent project waar zij mee bezig zijn of dingen die hen inspireren en/of opvallen. Zo zijn er in de afgelopen edities veel uiteenlopende presentaties van 6:40 minuten te zien geweest; van een college over disco tot het live uitvoeren van een kunst experiment op het podium en van een filosofisch betoog over de huidige tijdsgeest tot een met humor verteld levensverhaal. Op de website stellen de sprekers zich kort aan het publiek voor, maar de inhoud van de presentaties is voor zowel de organisatie als het publiek een verassing tot aan de avond zelf.

Reserveren en catering:
De voorgaande edities van Pecha Kucha waren snel uitverkocht. Het wordt aangeraden voorafgaand te reserveren, dit kan via de website. De organisatie biedt vanaf 19:00 de mogelijkheid om een hapje te eten in Theater aan het Spui, houd de Facebookpagina in de gaten voor het menu en eventuele programma wijzigingen.

Pecha Kucha Night #11
Dinsdag 17 April 2012
Eten staat klaar om 19:00
Start kaarten deurverkoop: 16:00
Eerste spreker start om 20:50 (Deur zaal open om 20:30)
Entrée: €7,-
Reserveren kan hier!
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag

, , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag