Zal Hofstijl zich inzetten voor Culturele Hoofdstad 2018?

Den Haag wil in 2018 Culturele Hoofdstad worden en heeft daarom een filmpje laten maken. Check:

Ook andere steden willen zoiets. En ook die lieten filmpjes maken. Check Utrecht:

In Brabant willen ze het ook. En dus hebben ze oud-directeur van het Concertgebouw in Amsterdam, Martijn Sanders, aangesteld ook al heeft ‘ie helemaal niets met Brabant. Nu zeg jij, maar Brabant dat is toch geen stad maar een provincie? Klopt en omdat Martijn dus niet 1 stad maar Breda, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg, dus 4 plaatsen gaat begeleiden in het proces om Culturele Hoofdstad te worden ontvangt hij daarvoor een riante vergoeding: maar liefst 1500 euro per dag! Inderdaad, je leest het goed, 1500 euro per dag! (bron)

Nu was Hofstijl ook benaderd, niet rechtstreeks via de gemeente maar via een tussenpersoon, om mee te denken tijdens een sessie met Haagse bloggers, hoe Den Haag Culturele Hoofdstad kan worden. Niet voor 1500 euro per dag maar gewoon voor niets. Al onze bloggers mochten gratis hun adviezen komen geven tijdens deze avond. De betaalde tussenpersoon zou die ideeën weer doorspelen aan de gemeente. We wikten en wogen, maar uiteindelijk kregen we er een beetje een nare bijsmaak van.

, , , ,

4 Responses to Zal Hofstijl zich inzetten voor Culturele Hoofdstad 2018?

 1. pieter april 20, 2012 at 10:29 am #

  Den Haag is natuurlijk een schitterende stad, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar sinds Caminada op de Plaats heeft moeten wijken voor alweer een terrasje moet ik voor een ruime keuze aan klassieke muziek de stad uit. Leiden, Delft of Amsterdam bieden die keuze nog wel. Een culturele hoofdstad van Europa moet toch minimaal één winkel hebben waar je nog wat kunt kiezen en waar ook nog personeel aanwezig is met verstand van zaken. Verder niets dan lof over Den Haag.

 2. Maup april 20, 2012 at 3:50 pm #

  Die gasten in Ljouwert, it bûnzjend hert fan Fryslân, hebben overigens de beste url te pakken: http://www.2018.nl .

 3. Eduard april 20, 2012 at 6:59 pm #

  Ik zou hier graag nog eens uitgebreid over willen schrijven.
  Wil je in aanmerking komen voor Culturele Hoofdstad, ga dan eens kijken in het Ruhrgebied of in Oporto. Steden die hun best hebben gedaan om het bezoekers naar de zin te maken.

  Misschien alvast eens beginnen met fatsoenlijke openbare toiletten op het Binnenhof, i.p.v. de mensen (die de weg hier helemaal niet kennen) naar wildvreemde kroegen en de MacDonalds te verwijzen.

  • Maup april 21, 2012 at 11:08 pm #

   ‘Ik zou hier graag nog eens uitgebreid over willen schrijven’
   Goed idee! Ik lees het graag beste Eduard.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag