Piek van de week – De Constant Rebecque

 Sinds ik min of meer serieus fotografeer, maak ik foto’s van de plek waar ik woon. Vroeger zonder vooropgezet plan. Alleen omdat mijn rolletje vol moest. Heel veel jaren later werd ik me pas bewust van de waarde van zulke herinneringen.
Mijn eerste huis (kamer) in Den Haag was aan het De Constant Rebecqueplein. Eigenlijk meer in de Joseph Ledelstraat maar vanwege geklooi met voor- dan wel achterdeuren en illegale verhuur was besloten dat we op  nummer 32 A woonden. Van het constant gemekkerplein.
Ik kwam in ‘87 rechtstreeks uit een dorpje in Brabant uit het type wijk dat we nu Vinex zouden noemen. We woonden daar ruim, luxe en warm.
Mijn nieuwe, Haagse kamer was 3 meter hoog en 2,90 breed. Hoger dan breed. En vrij lang: 6 meter. Ik deelde de keuken met een frisse dame uit Hoogeveen. De keuken was natuurlijk ook doka. En de hoge smalle kamer waarschijnlijk ook studio. In ieder geval was de wc ook de douche. Ik had lang geen telefoon en pas na een paar maanden een tv. Die kocht ik met een vriendin bij een winkel in de Passage en betaalde ik met mijn laatste giro-cheque. We kregen vreselijk de slappe lach op terugweg en ‘s avonds keken we An Officer and a Gentleman.

, , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag