Lifestyle | Den Haag op z’n Puurst

Eindelijk in Den Haag! Ik kon er niet meer onderuit sinds ik schrijf voor Hofstijl. Onderweg vanuit Nijmegen naar Den Haag. Zo zag mijn afgelopen vrijdagochtend eruit. Op weg naar de bedrijven Marqt en de Vegetarische Slager om voeding vanuit een andere invalshoek te bekijken. Ik ben zo enthousiast geworden van dit bezoekje dat ik het graag met jullie wil delen. Normaal schrijf ik over Fashion maar voor deze ene keer wijk ik er even van af. Als je er nog niet geweest bent dan moet je er echt eventjes naar toe! Alleen al om de sfeer te beleven.

De Marqt | ‘Echt eten = met bezieling gemaakt. Met onze producenten bouwen we een persoonlijke relatie op. Op die manier weten we zeker dat er met aandacht en bezieling aan het product wordt gewerkt’. De ambacht straalt er vanaf. Vanuit buiten is de bakkerij die bij de winkel aansluit zichtbaar. De transparantie zorgt voor beleving en de betrokkenheid tussen Marqt en de klant. De eerlijkheid van de producten staat centraal. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en de industriële uitstraling zorgt dat de producten het beste tot hun recht komen.

De Vegetarische Slager | De geur van gebakken brood en de sfeer die de puurheid uitstraalt voelt als een warm welkom. Het personeel weet met passie de producten te beschrijven. De vraag om eventjes wat te proeven geeft het gevoel van transparantie.

Ze hebben elkaar gevonden in de gedachte dat plantaardige vleesvervangers spectaculair moeten zijn van structuur, bite en smaak. Hun grote ideaal is om vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten.

Op dit moment kan ik dit alleen maar beamen. Als echte vleeseter was dit een openbaring. Ik probeerde een aspergesalade, tonijnsalade en een gehaktbal op een vers gebakken broodje. De structuur en de smaak zijn spectaculair. De Vegetarische Slager is een unieke winkel in Den Haag en dat maakt het tot een plek om eens een kijkje te gaan nemen en zelf de beleving te ervaren.

Marqt | http://www.marqt.com/

De Vegetarische Slager | http://www.devegetarischeslager.nl/

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag