Piek van de week – Hup hup

Vanochtend trok ik de stoute schoenen aan: ik was voornemens te gaan rennen. Ja. Dat was ik. Dus ik heb mijn renschoenen aangetrokken, heb er een foto van gemaakt en ben weer naar binnen gegaan om dit stukje erbij te typen. En nu ga ik douchen.

Ik zou echt graag willen dat ik rennen leuk vond. Of fijn. Ik vind er werkelijk geen ene moer aan. Na 100 meter ben ik alle motivatie kwijt. Er is niet eens een discussie in mijn hoofd of ik het wel of niet zou moeten volhouden: ik stop gewoon. Ik heb daar misschien wel een oplossing voor: ik probeer niet meer een half uur te rennen: ik ren 50 meter zo hard als ik kan en wandel dan doodmoe verder. Als ik bijgekomen ben, doe ik hetzelfde nog een keer. En weer. Dat past waarschijnlijk meer bij mij. Maar niet vandaag. Morgen. Of zondag.

, , ,

8 Responses to Piek van de week – Hup hup

 1. Janneke van Haasteren mei 11, 2012 at 12:22 pm #

  hahahaha, hèèl herkenbaar !!!!

 2. Tea Janet Luten-jonkers mei 11, 2012 at 1:02 pm #

  Zeker heel herkenbaar, voor mezelf nog het meest haha!

 3. Piek Kock mei 11, 2012 at 3:38 pm #

  Overigens ben ik wel gaan boksen 😉 Ik had mijn sportpak toch al aan…

 4. Betty van Bellen-Goddijn mei 11, 2012 at 8:12 pm #

  Jeetje, zo begin ik altijd met lijnen, elke maandagochtend! Ben jij een Schorpioen?
  Ik had vroeger drie paar sportschoenen aangeschaft, één paar voor binnen trainen, één voor buiten voor hardlopen en één paar voor gymnastiek, de drie paar gingen al snel naar de kleinkinderen van mijn zus, splinternieuw, tja!!

 5. Niek mei 13, 2012 at 1:05 am #

  Alle begin is moeilijk, ook het eerste begin. Als je werkelijk wilt lopen dan loop je wel. Mijn yogabroer Hans zei altijd willen is al een vorm van twijfel, anders had je het al gedaan. Ja yoga hè? Maar ik ken die gevoelens ook voordat ik ga lopen en dan bedenk ik allerlei smoezen om het niet te doen, het weer, mijn broek is in de was, te laat, te kort geleden gegeten, is het nog wel licht als ik terugkom etc. Maar alle keren dat ik heb doorgezet kom ik zeer tevreden thuis, bijna blij! En niet alleen door dat stofje dat in je hersens wordt aangemaakt, maar vooral omdat je het weer gedaan hebt! Zet hem op Piek!

 6. Niek mei 13, 2012 at 4:56 pm #

  Ps. Zie ik niet een mini permacultuurtje rechts boven in de foto?

 7. Piek mei 13, 2012 at 6:06 pm #

  Nee, Betty, boogschutter. Ik heb al mijn schoenen nog 😉
  Niek, ik heb het eerder geprobeerd en zelfs gedaan. Maar het geeft me nooit bevrediging. Ik vind het altijd stom. Ben de hele tijd in discussie in m’mn hoofd. En die verveling hè. Ik wil kunnen winnen. Er moet een extra reden zijn, liefst gewoon een bal. Dan ren ik wel.
  Met de CPC ren ik 5 km met mijn zoon: dan ben ik gemotiveerd en lukt het (een soort van ;-).

 8. Willem mei 14, 2012 at 10:16 am #

  Hoi Piek,

  Dan hou je ’t gewoon op dinsdagmorgen: lekker naar de bokstraining.

  Dan vraag je je misschien af: hoe weet dat ventje dat ik dinsdagmorgen aan bokstraining doe.

  Nou dat heb ik gehoord van iemand van de boksschool Haagse Directe.

  En dat hoorde ik bij de presentatie van je boksfotoboek in galerie Heden.

  Hij zei; “dan moet je ook eens komen”.

  “Dan kan je Piek ook meteen zien boksen”.

  Tsja, da’s wel een interessant voorstel.

  Willem

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag