Haagse Duinlanders

(Klik voor extra groot)

Sinds enkele dagen zijn er vier Schotse Hooglanders ‘vrijgelaten’ in het vernieuwde Westduinpark.
In een met schrikdraad afgebakend deel gaan de runderen het gebied begrazen om te voorkomen dat het teveel dichtgroeit met gras en struikgewas. Het zijn twee volwassen koeien met twee kalfjes.

Het gebied is via klaphekken vrij toegankelijk zodat u plotseling oog in oog kunt komen te staan met deze Haagse Duinlanders. Zo krijgen de Haagse duinen een nog natuurlijker uitstraling dan ze al hadden.

, , , , ,

6 Responses to Haagse Duinlanders

 1. Roel Wijnants mei 15, 2012 at 3:09 pm #

  Niek van http://hagazine.wordpress.com/ mailde mij er over maar als bewoner-buren van de buurt waren we al op de hoogte gesteld ik had nog even wat tijd vrij en binnen 10 minuten was ik weer terug met foto”s.

 2. Maurits Burgers mei 15, 2012 at 4:31 pm #

  Wat een mooie beesten. Er wordt leuk genatuurknutseld daar, nu zelfs met blanke toppen der duinen

 3. pieter mei 15, 2012 at 6:22 pm #

  De brief waar Roel het over heeft, gedateerd op 4 mei, viel vandaag, 15 mei, in mijn brievenbus. Vooroordelen over trage ambtenaren houden ze zo mooi zelf in stand.

 4. Roel Wijnants mei 15, 2012 at 9:05 pm #

  Blonde duinen genoeg in het Westduinpark
  Blonde duinen.

 5. Mats J'eau mei 30, 2012 at 2:58 pm #

  Wat een debielen hier in de Gemeente Den Haag. Dezelfde geitenwollensokken-typetjes die vuurwerk en BBQ willen verbieden. Ik ben benieuwd wanneer deze idioten nou een voorgoed uit de gemeenteraad worden verwijderd, wanneer zijn er weer verkiezingen?
  Dit geintje heeft een vermogen aan schrikdraad, hekwerken e.d. gekost, alleen maar voor een paar millieumalloten. Bejaarden mogen verrotten in de bejaardenhuizen, maar voor linkse hobbies is bijkbaar geld zat.
  Misschien eens met een paar vrienden een bestelbusje huren en kijken of die koeien het goed doen op de BBQ, hebben de hele zomer genoeg aan denk ik!

 6. Karel (Vogelwijk) mei 30, 2012 at 3:17 pm #

  Alleen het schrikdraad en de fancy hekwerken hebben al een vermogen gekost, terwijl bejaarden liggen weg te rotten. Wat een achterlijken zijn er toch in dit land. Hopelijk snel op alle niveaus verkiezingen en dan weg met mentaal gedeformeerde spul!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag