Jazzin’ The Hague gaat niet door!

Vandaag werd bekend gemaakt dat het festival Jazzin’ The Hague is afgelast vanwege zeer tegenvallende kaartverkoop (NOOT: 1700 kaarten – bron bij redactie bekend). Het had moeten plaatsvinden op de plek waar eerder het North Sea Jazzfestival plaatsvond, het World Forum. North Sea Jazz die in 2006 vanwege de bouw van Europol, precies op de plek waar zij haar prachtige tuinpaviljoen altijd plaatste, deze plek na 30 inruilde voor Ahoy, Rotterdam.

Opvolger van North Sea Jazz, The Hague Jazz, ging vorig jaar failliet. En de opvolger, Jazzin’ The Hague dus, gooit nu voortijds de knuppel in het hoenderhok. De invloed van sociale media valt niet te onderschatten.

Lees hieronder het officiële persbericht.

Den Haag, 16 mei 2012

Het festival Jazzin’ The Hague dat op 1 en 2 juni a.s. in het World Forum zou plaatsvinden, is afgelast. De zeer tegenvallende kaartverkoop heeft volgens de organisatie geleid tot een situatie waarin het onverantwoord is het festival door te laten gaan.

Jazzin’ The Hague werd in het afgelopen jaar ontwikkeld door A&A Concerts in samenwerking met vele enthousiaste Haagse partijen die de 36-jarige traditie van jazz in het World Forum wilden voortzetten na het vertrek van North Sea Jazz naar Rotterdam en het faillissement van The Hague Jazz in 2011. Ondanks de vele positieve berichten in de media over het initiatief, het sterke programma en de uitgebreide marketinginspanningen, is het niet gelukt om voldoende kaarten te verkopen op basis waarvan er een festival georganiseerd kan worden dat eer doet aan de geprogrammeerde artiesten en zou kunnen voldoen aan de verwachtingen die de consument van een dergelijk festival mag hebben.

Arwin Touw, woordvoerder namens de organisatie: “Met veel positieve energie, hebben we een fantastisch programma met nationale- en internationale artiesten in elkaar kunnen zetten en waren alle betrokkenen bij dit grote project enthousiast bezig om een onvergetelijke eerste editie van de grond te krijgen. Ook was er veel aandacht voor jong talent en waren Haagse partijen als het Koninklijk Conservatorium, Het Koorenhuis en Stichting Prospero nauw verbonden aan het festival. Met pijn in het hart moeten wij helaas constateren dat het publiek het massaal heeft laten afweten en dat de basis voor een jazzfestival in Den Haag blijkbaar is verdwenen.”

Door u gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd tegen volledige vergoeding van de aanschafwaarde. De hiervoor te volgen procedure zal vanaf 16 mei 2012 18:00 op deze site bekend gemaakt worden.

, , , , , ,

2 Responses to Jazzin’ The Hague gaat niet door!

  1. HappyHotelier mei 16, 2012 at 10:33 pm #

    Zwaar balen!

  2. Willem mei 17, 2012 at 1:34 pm #

    jammer

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag