Piek van de week – Oranje

Met nog een paar weken te gaan, zijn er bij mij in de buurt al een aantal mensen flink besmet met de Oranjekoorts. Een paar straten zijn helemaal versierd met vlaggetjes, vlaggen, spandoeken en oranje stukken grondzeil. Het ziet er allemaal zowel feestelijk (vinden de kinderen) als armoedig (vinden de ouders) uit.

Is de Oranjekoorts voorbehouden aan mensen met minder inkomen? En als dat al zo is, wat heeft dat dan met de liefde voor voetbal te maken? Of met de liefde voor het vaderland? Of met de behoefte de liefde voor het vaderland te etaleren ten opzichte van medelanders die hier niet geboren zijn maar wel of niet van voetbal houden? Misschien is het juist de liefde voor voetbal die de brug slaat tussen alle mensen in de straat. Of is die brug er al lang en hangen ze gewoon samen de vlaggetjes buiten. Hoe dan ook: het valt me op dat er extra veel vlaggetjes hangen in de straten die wij normaal gesproken “de poepstraten” noemen omdat mensen daar vinden dat hun hond overal mag schijten en zij het niet hoeven op te ruimen. Maar dat heeft dan weer niks met Oranje te maken.

Ik snap er niks meer van.
Hup Holland Hup.

, , , , , ,

2 Responses to Piek van de week – Oranje

  1. Roel Wijnants mei 25, 2012 at 3:22 pm #

    De oranje gekte is niet voorbehouden aan poepstraten alleen . Om maar geen € te willen missen doen terrassen bars of andere horecagelegenheden met overdreven enthousiasme mee. en zo veranderen ze tijdens het toernooi is hos en zuiptenten .

  2. karin r. mei 28, 2012 at 12:40 pm #

    heb het in mijn straat al voorgesteld maar ik ging te ver. 😉 ja, liefde voor het spelletje, saamhorigheid, feestgevoel. dat zijn de redenen.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag