Wordt het Hofvijvereiland nu eindelijk officieel Hermance Schaepmaneiland gedoopt?

_MG_2043

Voorzitter Stef de Niet opent de bijeenkomst

Remembring Hermance Schaepman_MG_2045
En benadrukt nog eens het streven van Vrienden van de Hofvijver

Remembring Hermance Schaepman_MG_2047
De Collage die in het Haags Historisch Museum hangt

Remembering Hermance

Vanmiddag was er een bijeenkomst van de stichting Vrienden van de Hofvijver in Pulchri Studio. Daar werd Hermance Schaepman herdacht die precies 5 jaar geleden overleed. Hermance was een goot voorvechtster van het behoud van de Hofvijver. Vooral toen er plannen gesmeed werden om er een parkeergarage onder te maken heeft zij daartegen met succes actie gevoerd.

Stef De Niet opende de bijeenkomst en toonde nog eens het officiële bord dat van de herdoop van het Hofvijver Eiland in Hermance Schaepmaneiland door de stichting Vrienden van de Hofvijver op 23 oktober 2010 werd gemaakt.

Alexander Burgers van den Bogaert haalde een aantal herinneringen aan haar op. Tevens herinneringen van anderen die haar gekend hebben. Er werd een video vertoont van een interview met Dick Stapel die van haar een paar portretten heeft geschilderd waaronder een collage die nu in het Haags Historisch Museum hangt. Ariane Pikaar die Galerie Kadans van Hermance heeft overgenomen haalde ook herinneringen aan haar op.

Aan het eind van de bijeenkomst werd er een inzameling ten behoeve van een voor Hermance op te richten standbeeld gehouden.

Voor nog een paar foto’s zie mijn Flickr setje Remembering Hermance

, , , ,

2 Responses to Wordt het Hofvijvereiland nu eindelijk officieel Hermance Schaepmaneiland gedoopt?

 1. Roel Wijnants mei 25, 2012 at 11:37 am #

  Mooi initiatief

 2. Vrienden van de Hofvijver mei 25, 2012 at 4:47 pm #

  Wij zien terug op een geslaagde bijeenkomst, als aftrap voor het gedenkteken (niet noodzakelijkerwijs een standbeeld) dat wij als Vrienden van de Hofvijver voor Hermance Schaepman willen oprichten aan de Hofvijver.

  Joh Sillevis ontwerp een gedenkpenning voor Hermance, waarvan de opbrengst dient voor het gedenkteken. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons aanmelden door een mailtje te sturen naar info@hofvijver.net onder vermelding van “penning Hermance”.

  Namens de Vrienden van de Hofvijver,

  Eelco van der Waals, secretaris.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag