Haagse Kunstgrepen: Victory Boogie Woogie

In het Haagse videoproject Haagse Kunstgrepen wordt in 10 video’s op een zeer toegankelijke manier Haagse kunst gepresenteerd. Gisteren was de presentatie in het Haags Gemeentemusem waar ik als kind in de luiers de creatieve lucht moet hebben opgezogen. Ik componeerde de muziek voor deze serie video’s en voelde mij gisteren dus ineens totaal verbonden met die Haagse kunst.

Afgezien van de voice-over door de Amsterdamse acteur Marc Krone is deze serie video’s door een volledig Haags team gemaakt.

Vandaag de derde video uit deze serie: Victory Boogie Woogie. Over een onaf schilderij gemaakt door Piet Mondriaan die in de Tweede Wereldoorlog van Engeland naar New York vluchtte alwaar hij nog vlak voor zijn dood dit schilderij maakte. Een schilderij dat voor het eerst in een ruitvorm aan de muur kwam te hangen. Kijk en luister naar dit boeiend stukje artstorytelling:

, , , , , , ,

2 Responses to Haagse Kunstgrepen: Victory Boogie Woogie

  1. HappyHotelier mei 28, 2012 at 6:59 pm #

    Een schilderij hangt toch AAN de muur?

    • Raaphorst mei 28, 2012 at 7:41 pm #

      ja, nogal zeker weten!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag