Azijn | Twee kilo!

CGKilogram-w680

Dat in mijn vege lijf zich hier en daar een bacterietje had genesteld was mij niet onbekend. Maar toen ik in de plaatselijke courant las dat al die bacteriën samenschoon aan de haak twee kilo wegen was wel een verrassing van formaat.
Meteen liep ik naar de koelkast en zocht daar pakken vlees. Op die pakken staat altijd een hoop informatie. Zo ook het gewicht. Een kilo biefstukken en twee halve kilo-pakken gemalen rundsvlees deden de job.

We kunnen ons van alles inbeelden, maar ik vind de praktijk altijd spannender. U moet het maar eens doen, twee kilo gewicht samen zoeken, in de handen houden en denken: “Dit is het equivalent aan bacteriën dat in mijn lijf huist.”

Nog een geluk dat volgens slimme koppen en verstandige vorsers maar 1 procent van dat gespuis in de natuur schadelijk is. Zonder hen zouden we er naar het schijnt bleekjes bijlopen. Daar zijn volgens alweer die wetenschappers bewijzen van. Sommige van die bacteriën hebben we zelf reeds uitgeroeid door ons te veel wassen. Ons immuunsysteem gaat er van achteruit. Ha! Een voorbeeld van achteruitgang door vooruitgang!

Als we geboren worden zijn we zo steriel als een vacuum verpakte kilo koffie. Na ampele uren worden we reeds bestormd door bacteriën afkomstig van mama en papa, verplegend personeel en nog wat ander gepeupel dat in ziekenhuizen rondbanjert.

Goed nieuws voor de dames die een verhouding hebben met hun weegschaal: U mag van het getoonde gewicht rond en omtrent twee kilo aftrekken.

Tom

(foto ‘A computer-generated image of the International Prototype kilogram’ onder CC BY-SA: Greg A L)

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag