Piek van de week – Blij met dode mug

De mug die mij mijn broodnodige nachtrust ontnam, is niet meer. En dat zeg ik met gepaste trots en lichte euforie. Als een zot liep ik door mijn huis op zoek naar de boosdoener. Gewapend met één van de betere uitvindingen ooit: de elektrische muggenmepper. Een fantastisch wapen in de strijd tegen kleine insecten. Elimineren zonder vlekken achter te laten. Vaak waren die vlekken een combinatie van geplette mug en je eigen bloed.
Over het algemeen ben ik vrij vredelievend en zelfs wat pacifistisch maar als het op muggen (en kindermisbruikers maar daar gaat het nu niet over) aankomt, verlies ik al mijn beschaving. Ik genoot echt toen ik de tralies van het apparaat langzaam op de mug liet zakken en de knop indrukte. De vonken die er letterlijk van af sloegen stonden krachtig symbool voor mijn vreugde. Het geknetter maakte me vrolijk en ik kreeg zelfs de behoefte een foto te maken van dit vermaledijde insect. Zei ik ‘lichte’ euforie? Dat was misschien wat te zacht uitgedrukt. Victorie!

, , ,

One Response to Piek van de week – Blij met dode mug

  1. Ibo juni 4, 2012 at 9:36 pm #

    Ohja! Heerlijk! en dan ook nog die zoete brandlucht! Ah!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag