Piek van de week – Welkom op het Newtonplein

Bij mij in de buurt gaat het niet zo goed. De afgelopen maanden zijn er 4 mensen vermoord binnen een cirkel van 500 meter. Erg veel woning en auto-inbraken en andere vormen van overlast. Ik weet de details niet maar er heerst onrust in de wijk. Bij een gesprek met gemeente en politie dachten de ambtenaren ‘ons’ eenvoudig gerust te kunnen stellen met de conclusie dat er geen verband is tussen alle zaken. Geen direct verband. Maar er zijn veel teveel koffieshops, cafés en slijters in de wijk. Er wonen veel mensen illegaal. En de 7-sprong is een plek waar veel jonge criminelen graag rondhangen. De overstap is snel gemaakt. Mensen die de wijk beter kennen, vertellen verhalen verhalen waar je oren van gaan klapperen. Ik heb het idee dat ‘ons’ hoekje relatief veilig is. Misschien struisvogelpolitiek maar mijn ergernissen betreffen geen grote misdaden. Ik zou al blij zijn als de politie iets meer toezicht zou houden op het plein voor mijn deur. Daar hangen, ook overdag als er kinderen spelen, mensen rond die drinken en blowen. Rechtstreek uit de koffieshop of van de slijter naar een bankje op het plein. Dan gaan ze dus tegen bomen pissen en uiteindelijk mensen lastigvallen. Er zijn mensen die een groot stuk gras voor hun pitbull niet kunnen weerstaan en de stront laten liggen als ze vertrekken. Op een speelveld!
Het bord bij het Newtonplein is ook wel erg onduidelijk. Er zou een groot bord moeten komen: geen drank, geen honden. Boete! En wildroosters tegen honden.

, , , , , ,

One Response to Piek van de week – Welkom op het Newtonplein

  1. Raaphorst juni 8, 2012 at 6:55 pm #

    Heb meegemaakt in Mariahoeve dat het echt uit de hand liep. Was de direct aanleiding om te gaan verhuizen.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag