Aangestoken brand personenauto Gaslaan

Piek schreef gisteren op Hofstijl:

Bij mij in de buurt gaat het niet zo goed. De afgelopen maanden zijn er 4 mensen vermoord binnen een cirkel van 500 meter. Erg veel woning en auto-inbraken en andere vormen van overlast. Ik weet de details niet maar er heerst onrust in de wijk.

In die straal zit ik met mijn gezin ook en vannacht was het weer bal. Om 3 uur ’s nachts werden we wakker van een autoalarm met kort daarop harde knallen. Werd er geschoten? Nee, een personenauto vlak achter ons huis bleek in de fik te staan.

De brand bleek te zijn aangestoken. De buurman van de auto kon mij een foto tonen waarop de fles met brandbare vloeistof te zien was. Met voorbedachte rade en wellicht dus ook nog eens heel doelbewust. Wat is hier aan de hand? Ik sprak de politie aan maar die liet weten dat het hier verder wel rustig is. Rustig? Op de Beeklaan is nog een paar maanden geleden een man in eigen winkel doodgeschoten. Landelijke nieuws! “Oh ja”, sprak de man die de burger vertrouwen moet geven.

Laten we hopen dat de politie dit serieus neemt! Op de gesloten Facebook groep van onze wijk wordt er in ieder geval al driftig over gediscussieerd.

Update 1 / 9 juni 2012 : link naar brand 14 april 2012 in Newtonstraat verwijderd

Update 2 / 10 juni 2012: een van de bewoners heeft een camera hangen. Het voorval is dus geheel opgenomen. De 3 daders zouden kraakhelder op de beelden te zien zijn. Inmiddels zijn de beelden in het bezit van de politie.

, , , , ,

2 Responses to Aangestoken brand personenauto Gaslaan

  1. karin r. juni 9, 2012 at 2:06 pm #

    gelukkig hangt er een camera. stelletje sukkels.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Brandjes blussen. | MET-K.COM - juni 9, 2012

    […] op Hofstijl.nl Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk en getagged anekdote,autobrand,brand,den […]

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag