De vrouw van Bert

Deskundigen, zijn we dat niet allemaal. Is het dan niet zonde dat we ons land, onze stad en het Nederlands elftal laten regeren door een paar mensen. Het volk rest niets anders dan fungeren als klapvee of ontevreden morren en schelden.

Het volk moet bij de belangrijke beslissingen worden betrokken. Moet het ziekenfonds weer terugkomen, moeten Scheveningen en ons zuiderstrand verziekt worden door mensen als Marnix Norder en moet Robin van Persie wel in de spits spelen. Stuk voor zaken waar veel van afhangt.

Laat het volk spreken niet eens in de vier jaar of helemaal niet zoals bij voetbal. Wat rest een mens dan, dan met een oranje gezicht, in een oranje shirt, met een oranje sjaal en een oranje toeter alle hoop te zetten op hoe de bal rolt in de Oekraine. Ik ben voor een democratie waar het volk zich vaker mag uitspreken over de belangrijke zaken en dat deze uitspraken bindend zijn en voor een spitsenreferendum.

De discussie Huntelaar of van Persie wordt gevoerd op valse gronden. Het gaat er niet om wie er beter is, maar wie er beter is in het Nederlands elftal. De meeste planten hebben water nodig, slechts een paar bloeien op in de woestijn. Zo´n woestijn dat is de spitspositie bij het Nederlands elftal en Klaas Jan Huntelaar is een cactus die ook met weinig water toekan.

Omringd door ego´s. One trick Robben de goochelaar die na 6 jaar dezelfde truc te hebben gedaan nog steeds niet doorheeft, dat iedereen weet uit welke hoge hoed hij dat konijn tovert en dat hij in zijn mouw niet nog een pak kaarten heeft zitten. Of dribbel till you die Affelay, die dribbelt tot niet alleen zijn tegenstanders duizelig zijn. De kunst van de voorzet is een vage echo uit het verleden. Het is soms jaloersmakend om te zien dat veel mindere voetballers zoals bijv die van Ierland wel een fatsoenlijke voorzet kunnen geven. Voetbal moet soms simpel worden gespeeld. Voorzet, Huntelaar, doelpunt. Wat ik wil zeggen van Persie heeft meer water nodig dan hij krijgt en als het volk vandaag nog naar de stembus zou mogen dan wisten ze het wel.

Weg met de eigen bijdragen waardoor ziek zijn wanneer je geen geld hebt een dubbele straf is, Weg met het Masterplan Scheveningen dat tot nu toe een lelijke Boulevard heeft opgeleverd, waar ijscomannen die ellende niet mogen ontsieren met hun vrolijkheid. Weg met het systeem van Marwijk, dat bestaat uit krampachtig vasthouden. Ik stel me zo voor dat er bij hem thuis nooit eens een kast verplaatst wordt of een nieuw bankstel gekocht.

Maar tegen zijn vrouw zegt Bert ´Je moet niet vragen naar de bekende weg, je weet best dat ik vandaag geen uitspraken doe over welk bankstel er morgen in de kamer staat.´

Zijn vrouw weet dan net als wij genoeg.

bertje

(foto onder Creative Commons BY-SA: ING Nederland)

, , , , , , , ,

2 Responses to De vrouw van Bert

  1. Edwin IJsman juni 13, 2012 at 9:33 pm #

    Zo halverwege Ned-Dui vrees ik dat de vrouw van Bert gelijk had: dat bankstel is versleten en had allang vervangen moeten worden.

  2. karin r. juni 14, 2012 at 3:05 pm #

    vandaag een blog over flexibiliteit. had het beter kunnen hebben over voetbalwedstrijd ned-dui. …

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag