Sectie Internet presenteert openingspamflet tijdens NVJ Jaarvergadering

De sectie Internet heeft tijdens de NVJ Jaarvergadering vandaag, woensdag 13 juni, een Pamflet 1.0 bekendgemaakt. Anno 2012 wordt internetjournalistiek volgens De Nederlandse Vereniging van Journalisten (eindelijk) als volwaardig journalistiek platform, naast print en rtv, gezien.

Ik hoop dat de copyrightboefjes van de Weekkrant, het AD, De Posthoorn en velen anderen ook even opletten! Doe maar lezen:

4. Auteursrecht geldt ook online! Auteursrecht is op het internet even geldig als op papier en het auteursrecht van internetjournalisten is evenveel waard als dat van krantencollega’s. Nog te vaak wordt internetjournalistiek werk zonder enige vorm van bronvermelding ‘gecopy-pasted’, óók naar papieren media.

(…)

8. Bloggers van nu zijn de professionals van morgen. Het open karakter van het internet heeft bovendien een nieuwe weg naar de journalistiek gecreëerd. Sommige bloggers groeien uit tot vooraanstaande waakhonden van de democratie. Ook voor hen moet binnen de NVJ een plek zijn en ook aan hun ontwikkeling dragen we graag een steentje bij.

, , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag