Filmreview: Snow white and the Huntsman

Snow white and the Huntsman

Ondergedompeld in het echte sprookje van Sneeuwwitje. Alles wat je je voorstelde als kind tijdens het luisteren naar de sprookjes van Grimm en Andersen, dat is wat er nu te zien is in Snow White and the Huntsman.

Overweldigende special effects, prachtige kledij, de setting, de hoofdrolspelers…serieus; noemenswaardig! Deze Sneeuwwitje wordt neergezet door een jong opkomend talent: Kristen Stewart. Ze neemt de rol van Sneeuwitje op zich als een onvervalste verborgen schoonheid, die staat voor hetgeen waarin ze geloofd en wat ze vanuit hart en opvoeding heeft geleerd.
Stewart, die tot nu toe vooral vampierfilms speelde, is een geloofwaardige schone in dit duistere sprookje.

Oude bekenden, Bob Hoskin en Eddy Marsan, nemen onder andere de bijzondere gedaanten aan van de dwergen in deze film. De grime die hoofdzakelijk erg goed gebruikt is voor de rol van boze stiefmoeder Charlize Theron, is spectaculair en toch ook ingetogen. Sinds ik de tv-reclames regelmatig zie van een geurtje waar Charlize Theron reclame voor maakt, kan ik nog lastig naar haar kijken zonder die geur in mijn neus te krijgen. Maar ik moet toegeven, net zo geweldig als ze in Monster speelde, zo bevlogen en doordrongen van kwaad speelt ze nu ook weer deze rol!

Die reclame is spontaan weer van mijn geestesoog verdwenen. De volledige 127 minuten volop genoten van Snow White and the Huntsman, dikke pluim voor de makers van deze film! In vergelijking tot hetzelfde sprookje van Snow White dat nu ook draait in de bioscoop met Julia Roberts.

De Snow White met Julia Roberts is lieflijker en vertoont meer moralistisch trekken, heeft grappige animaties en is toch meer als Disney-sprookje neergetzet. In Snow White and the Huntsman zitten momenten van angst en doorzettingsvermogen, van ongelikte schoonheid en daardoor is het, alhoewel een sprookje, toch meer geloofwaardig….in hoeverre het geloofwaardig kan zijn natuurlijk.

Laat ik het zo zeggen, Snow White is meer een ‘kinderfilm’ in vergelijking tot Snow White and the Huntsman.

, , , , , , , ,

9 Responses to Filmreview: Snow white and the Huntsman

 1. Willem juni 15, 2012 at 10:43 am #

  Wat is ’t nou?: Stewart of Steward

  • Maup juni 15, 2012 at 10:54 am #

   * De actrice heet Kristen Stewart. Ik heb het bijgewerkt *

 2. Miek37 juni 15, 2012 at 11:00 am #

  Zo hoor je jarenlang niks en dan ineens twee films tegelijkertijd in de bioscoop over hetzelfde sprookje, bizar getimed! πŸ˜‰ Anyway, moet deze nog zien, wat ik zeker ga doen, die met Julia Roberts als boze stiefmoeder vond ik wel vermakelijk.

 3. Lies juni 15, 2012 at 1:30 pm #

  Maupje, ik kreeg een mail via Flickr dat er ook taalfouten in het stukje zouden zitten en dat mijn link naar Flickr niet zou kloppen….het moet http://www.flickr.com/photos/liesbb zijn πŸ˜‰
  Iedereen is wel erg punctueel en behulpzaam een dyslectica te helpen>dank u dank u!!
  Miek37, je hebt helemaal gelijk…opvallend dat hetzelfde sprookje nu 2x in de bios draait hΓ¨!!
  Ik raad je deze zeker aan…maar ook die met Julia Roberts vond ik erg vermakelijk en mooi gedaan!!
  Het enige wat ik minder vond in die met Julia was het einde met dat Bollywood liedje dat vond ik een slap in the face na die toch zeer mooie gemaakte film.
  En een echte mankoin die film>als je lillipiuuters gebruikt voor je film en je laat ze groter lijken door springbenen…dan moet je niet lange mensen voor de stunts gebruiken…die hebben te lange armen om geloofwaardig te zijn…maar dat is mijn mening.

  • burgemeesterhofstijl juni 15, 2012 at 1:51 pm #

   Ik heb je taalfouten allang gecorrigeerd. Overigens ben je geenszins dyslectisch.
   Dat woord wordt veel te licht gebruikt. Waarom de link niet goed werkt is iets waar we naar zullen kijken.

   • Lies juni 15, 2012 at 2:01 pm #

    Thank you πŸ™‚

    • burgemeesterhofstijl juni 15, 2012 at 2:15 pm #

     De link werkt weer naar behoren.

  • Miek37 juni 15, 2012 at 6:33 pm #

   Haha, jaaaaaaa, wat een domper was dat, dat achterlijke liedje aan het eind, sloeg echt helemaal nergens op! πŸ˜‰

 4. Lies Baas juni 15, 2012 at 2:33 pm #

  Super, dank!! Had die mevrouw goed gezien dus…was wel grappig>mail ontvangen van iemand die je niet kent om te melden dat je linkje niet werkt.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag