Burgers samen zonder overheid: Off the grid

Rutte hoorde ik vorig week in een uitzending van Jinek nog zijn bewondering voor Obama uitspreken. Obama, de leider van het land met meer dan dertien miljoen werklozen. De leider van het land waar 49 miljoen mensen beneden de armoedegrens leven. De leider van het land waar van de 50 staten er bijna 46 failliet zijn. Met staten die het asfalt laten verwijderen als bezuinigingsmaatregel. Waar politie-agenten op straat komen te staan en in sommige steden inmiddels meer dan 50% van gebouwen leegstaan. Want het geld is op. Er ontstaan daar weer spooksteden. En elke grote Amerikaanse stad heeft tenminste 1 tentenkamp waar mensen hutjemutje een crisis proberen te overleven.

De documentaire Off the grid vertelt dat verhaal. Het verhaal van mensen die de crisis proberen te overleven door het zelf te doen. Do It Yourself. Zonder overheid, zonder systeem.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

, , , , , ,

One Response to Burgers samen zonder overheid: Off the grid

  1. Jacob Cats juni 17, 2012 at 12:31 am #

    Yes We Kill

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag