Bertje

bert

Gisteravond in de nabeschouwingen na een verliezend potje voetbal kwamen er beelden voorbij die vanuit de andere hoek gefilmd waren. Dit keer kregen we niet de spelers maar trainer Bert van Marwijk te zien.

Woest stond ‘ie vanaf de zijlijn “instructies” te geven. Wild met de armend zwaaiend. En af en toe sloeg ‘ie de handen zelfs voor de ogen. Hij schreeuwde naar de spelers. En je kon zien dat ‘ie boos en bang tegelijk was.

Ik ken vrijwel geen ander beroep waar je zo ruw je onderdanen kunt afblaffen. Hoewel chef-koks er ook een handje van hebben.

Voor die gasten is het dus heel normaal. En ook al zeggen de experts dat je mensen, wil je ze daadwerkelijk kunnen motiveren, rustig en positief moet toespreken, het klopt niet. Niet alle mensen zijn namelijk hetzelfde. Sommige mensen gaan huilen als je boe roept. Anderen houden wel van ruwe aansturing.

Hoe dan ook, het bleek niet te werken.

(foto onder Creative Commons BY-SA: ING Nederland)

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag