Piek van de week – Regentesselaan

Mijn 2e kamer in Den Haag was een stapje ‘op’ na het De Constant Rebecqueplein: ik verhuisde na 6 maanden in Den Haag naar de Regentesselaan. Het goede gedeelte: nummer 28. De huisbaas van een vriend had een oud huis gekocht voor een grijpstuiver. De man was huisschilder én handig en ging het oude herenhuis opknappen om later weer te verkopen. Tot die tijd mochten de vriend en ik de hele 2 verdieping bewonen.
Ik kreeg de achterkamer, hij nam de voorkamer en het zijkabinetje. De douche was een blikken cabine in de serre die aan mijn kamer vastzat. Misschien was er nog een douche in de gang. Mijn dekbedovertrek had ik gemaakt van een grote ‘gevonden’ vlag van CapiLux, ik zie een reddingsboei aan de muur, behang in een fotolijst, kratjes als TV tafel.  Als ik door mijn oude foto’s ga en terugdenk aan die tijd, ben ik blij dat er die jaren nog geen Social Media bestonden. Onze generatie kon schaamteloos zijn gang gaan en de herinnering aan excessen verdween binnen een paar dagen. Als je er niet bij was geweest, was er niets gebeurd. Maar… gelukkig hebben we toch een paar foto’s bewaard.

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag