Vanaf een nat Parkpop 2012

(klik op de foto’s voor een vergroting)

Met de perskaarten van Hofstijl op zak vertrokken we richting Parkpop. Het regende, dus totaal in regenpakken gepakt op de scooter door een totaal lege stad om op een totaal leeg Zuiderpark-festivalterrein aan te komen. Een paar echte diehards stonden ook te druipen. Maar vol goede moed bleven die paar mensen dapper staan. Als twee van de ongeveer zeven fotografen voelden wij ons ineens héél rijk. De regen veranderde al snel in een warme douche toen we totaal verrast werden door de fragile en toch oh zo krachtige geluiden van de eerste band: Wooden Saints. Maar ook Dry the River met Pink Floyd-invloeden deden de druipende festivalbezoekers niet van het veld slaan.

Na ongeveer twee uur in de aanhoudende regen gestaan te hebben, werd het langzaamaan droger en stroomde het terrein alsnog behoorlijk vol. Ook backstage zagen we steeds meer mensen komen en vooral ook zagen we ineens enorm veel fotografen. Bettie Serveert rockte er stevig op los en maakte ook enkele ouderen onder ons tot tranen toe geroerd. Mooi dat deze oude band nog zó kan raken. Leuk detail, de drummer zag eruit als een op leeftijd zijnde zakenman!

Tijdens het wachten op de slotact Amy Macdonald, begon het zonnetje spontaan te schijnen. Maar helaas kunnen de ietwat bombastische tonen en schelle stem van The Asteroid Galaxy Tour ons minder bekoren. Maar ze trokken duidelijk wel veel jeugdige toeschouwers. Splendid en Blaudzun, voor ons tot op heden onbekend, waren een verrassing. En toen….toen werd het stil op het terrein, de mensen stroomden toe…met spanning stonden we te wachten op dé laatste zangeres van de dag.

Amy kwam op en het publiek ging los, ze deed het goed, het was bomvol en alhoewel het een toch behoorlijke baggerdag was en de bezoekers niet uitgelaten blij en opgedoft waren…het was niet van de regen in de drup! Tijdens een korte pauze kwamen wij tot de volgende conclusie (wat ons betref): Jupiler stage, mannen (en vrouwen stiekem ook) weten waarom.

Foto’s van Fotogravirus en Lies Baas

, , , , , ,

2 Responses to Vanaf een nat Parkpop 2012

 1. madbello juni 25, 2012 at 1:12 pm #

  Na twee uur was het best te doen en het gras was zo droog.

  • Lies juni 27, 2012 at 4:49 pm #

   Nou Backstage was het één grote blubberbende hoor..gelukkig werd het in de loop van de dag wel weer droog!
   Fijn dat de festivalbezoekers het dus minder blubberig hadden!!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag