Piek van de week – Patatje oorlog

Waarom zijn er van die mensen, van die mensen die hun geld uitgeven aan een patatje en dat patatje dan, zo goed als onaangeraakt, in een plantenbak gooien in plaats van dat ze het gewoon opeten of in de daarvoor bestemde afvalbak gooien. Die, overigens, slechts 3 meter verderop staat. Wat zijn dat voor ‘losers’, voor low-lifes, lagere levensvormen die de woonomgeving van hun stads- wijk- of straatgenoten verpesten? Zijn het dezelfde mensen die hun poedel op jouw mat laten schijten? Die duiven en meeuwen op jouw balkon en dak voeren? Die hun overgebleven brood-met-plastic-zak-en-al aan de ratten laten? Ik weet het niet, ik kan er met mijn pet niet bij.
Ooit sprak ik er een jonge gast op aan dat hij zijn halfvolle colablikje zomaar op de grond flikkerde. “Ach zeur niet zo” zei hij. En toen voelde ik me dus een ouwe zeur. En nu weer. Verdorie.

, , , , , ,

8 Responses to Piek van de week – Patatje oorlog

 1. Raasveldt juni 29, 2012 at 12:21 pm #

  Helaas, weer het bewijs van gebrek aan opvoeding.

 2. Piek juni 29, 2012 at 1:24 pm #

  Hmmm, ik ben best wel opgevoed hoor… maar soms heb ik gewoon zin om even te zeuren…

 3. Piek juni 29, 2012 at 1:25 pm #

  Ik heb trouwens best zin in een patatje oorlog….

 4. madbello juni 29, 2012 at 2:43 pm #

  Misschien dan toch doorgaan met dieeten??? Boosheid kan leiden tot inonrationele handelingen 😉

 5. karin r. juni 29, 2012 at 3:36 pm #

  rake titel, ongemerkt dus. en ja, ik verbaas me er ook over. maar ook over mensen die niet rustig kunnen wachten als mensen uitstappen uit de trein of niet opstaan van een zitplaats om een zwangere vrouw of oudere dame/heer te laten zitten. het is allemaal ‘ikke, ikke’ lijkt het wel. maar, niet alleen onder jongeren, dat voorkruipen en meteen willen instappen in een trein zie ik vooral bij oudjes!

 6. Maup juni 29, 2012 at 3:37 pm #

  Er mag best meer ‘gezeurd’ worden. Een beetje sociale verantwoordelijkheid kan veel goed doen. De maatschappij, dat ben je zelf en van die dingen.

 7. Onno juli 1, 2012 at 8:16 pm #

  Maup en de schrijver van dit artikel hebben een goed punt. Te makkelijk wordt associaal gedraag geaccepteerd, zeker in grote steden waar de anonimiteit groter is. En het risico dat je bij een bijdehandte opmerking een klap in je smoel of misschien zelfs nog wel erger krijgt.

  De beste oplossing voor dit alles lijkt me: niks aantrekken van dit risico, en gewoon mensen aanspreken op hun gedrag. Wel makkelijker gezegd dan gedaan, besef ik me maar al te goed.

  • Maurits Burgers juli 1, 2012 at 9:30 pm #

   Dank voor je fijne reactie Onno.
   Sociale confrontatie, positief gebracht, sociale verantwoordelijkheid en zo, is een knuffelbaar wapen.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag