Gewokte zalm met Paksoi in ketjap-citroensaus

Ik kom graag op de markt en toen ik nog in Rotterdam werkte ging ik dan ook graag in m’n lunchpauze even wat inkopen doen, in de beginperiode (we praten over 1978, ik was net het huis uit) zag ik daar nog allerlei producten die ik bij moeder thuis nog nooit op tafel had zien staan waaronder Paksoi. Ik had geen idee wat ik daar mee moest maar de aardige mevrouw van de kraam legde me altijd alles enthousiast en geduldig uit en iedere week leerde ik weer wat bij. Van haar kreeg ik destijds dit recept en ik maak het nog steeds.

Paksoi : bok choy

INGREDIËNTEN

1 krop Paksoi
400 g zalmfilet
4 el ketjap manis
400 g witte rijst
1 citroen
olie
zout, peper
4 el fijngehakte peterselie

Was en snijd de Paksoi in smalle reepjes. Snijd de zalm in blokjes. Meng de zalm met 2 el ketjap en laat ca. 10 minuten marineren.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers uit. Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de zalmblokjes voorzichtig ca. 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de Paksoi 5 minuten. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden. Schep de zalm en de Paksoi ernaast.

Je kan de Paksoi eventueel ook vervangen door Spitskool of Chinese kool en de rijst door mihoen of noedels.

Dit recept is voor 4 personen.

Foto: CC BY-NC Kattebelletje

, , , , ,

3 Responses to Gewokte zalm met Paksoi in ketjap-citroensaus

 1. madbello juni 30, 2012 at 7:05 pm #

  Dat gaat zeker lekker smaken 😉

 2. Vera juli 4, 2012 at 7:38 pm #

  Dat smaakte heerlijk.Bedankt voor de tip!

  • Miek Schenk juli 4, 2012 at 8:50 pm #

   Leuk om te horen Vera!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag