Theater De Regentes gaat sluiten

de-regentes-w680

Tot onze meer dan grote spijt en nog immer groeiende verbijstering zien wij ons door het besluit van het college van B en W, zoals verwoord in ‘Haagse Nieuwe’ Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2013 – 20116, gedwongen om over te gaan tot het nemen van maatregelen tot sluiting van Theater De Regentes per 1 januari 2013.

Zie ook hun officiële aankondiging op Facebook.

Welke bestemming het pand zal krijgen, is nog onduidelijk. Ik heb een tijd geleden gesproken met de directeur om het overdag te pachten voor ZZP-ers en creatieve ondernemers in het kader van Het Nieuwe Werken. De Regentes had toen net een wedstrijd voor Het Nieuwe Werken in Den Haag gewonen en kon van het geld de entree verbouwen en een tearoom inrichten.

Helaas liep ons gesprek toen op niets uit. De core business van De Regentes bleek 100% theater te zijn, zo werd mij verteld. Toch is het pand zeer geschikt voor multifunctionele doeleinden, en niet alleen voor theater, waarbij creativiteit en modern ondernemerschap hand in hand kunnen gaan. Naar mijn idee moeten alle theaters dat gaan doen. Niet langer slechts een paar avonden per week alleen in de avond open, maar echt vanaf 9 uur ’s ochtends open.

De koffietentjes zitten nu vol met ZZP-ers die vast weleens in zo’n leuke creatieve omgeving zouden willen zitten. Eentje waar leuke lezingen gehouden worden. Een plek waar je voor weinig geld een ruimte kunt huren om een workshop te geven. En waar je 1 op 1 met een klant overleg kunt hebben. Misschien moeten we het Openbare Werkplekken gaan noemen.

, , , , , , ,

5 Responses to Theater De Regentes gaat sluiten

 1. Leonieke juli 1, 2012 at 12:08 am #

  Weer een slachtoffer.

  Een ZZP-plek is inderdaad een aardig plan: wie wil daar nu niet zitten?

  • karin r. juli 1, 2012 at 12:40 pm #

   dachten wij ook …

   • Zelfstandige Zonder Piek juli 1, 2012 at 1:42 pm #

    Zitten Zonder Betalen?

 2. Johan de Witt juli 1, 2012 at 11:57 am #

  Je hebt toch Zelfstandigen, ook wel Ondernemers genoemd, en daarnaast Zelfstandigen Zonder Plek?

 3. Onno juli 1, 2012 at 7:09 pm #

  Ik vind dit wel typerend. Er werd geld gewonnen en hup, het werd gebruikt voor :
  “de entree te verbouwen en een tearoom in te richten”.

  Dit lijken me geen primaire investeringen voor een Theather wat financieel blijkbaar al een zwakke basis had (anders ga je niet gelijks sluiten zodra een financieringsbron er mee stopt). Kwestie van verkeerd management?

  Onno

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag