Piek van de week – Netjes

Op vrijdag komen de meeuwen bij ons in de wijk. Gelukkig komen daarna de vuilnismannen. Stoere, soms best knappe, hardwerkende jongemannen en af en toe zelfs een vrouw, ook mooier dan je zou denken. Ze ruimen, achter de meeuwen aan, alles op. Legen de containers en werpen met zwierige zwaai de grijze vuilniszakken in de bak. Voor zover die dus niet opengereten zijn door de meeuwen. Wat een baan: bij mooi weer lijkt het nog wel wat. De shirts gaan uit en ze showen hun gespierde bovenlichamen. Maar bij storm en regen moeten ze ook hun werk doen en dan kijkt er niemand. Ik ook niet.

, , , ,

3 Responses to Piek van de week – Netjes

 1. Raaphorst juli 6, 2012 at 1:09 pm #

  Aha, en bij jullie ook niet gescheiden afval, of wel?

 2. Piek juli 6, 2012 at 1:44 pm #

  Nee geen gescheiden afval. Papier eens in de maand en de rets brengen we zelf weg. GFT helemaal niet.

 3. Martin juli 10, 2012 at 4:07 pm #

  Nu zit ik toch al een tijdje te kijken naar die muur.

  Twee verticale strepen, met een dakje van rode baksteen. Zat daar een raam vroeger?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag