Piek van de week – Aardbeien met slagroom


Afgelopen maandag was het 15 jaar geleden dat Richard Krajicek Wimbledon won. Als ik nu naar de finales kijk, realiseer ik me pas dat dat best knap was. En begrijp ik dat die overwinning vanaf dat moment hét sleutelmoment in het leven van de goede man is. Hij heeft op de memorabele dag zijn Foundation opgericht. En hij is een jaar (of 2) later op dezelfde dag getrouwd met Daphne. Waarschijnlijk vieren ze dat ieder jaar samen maar dit jaar vierden ze het 15 jarig bestaan van zijn overwinning. Om meer te weten over zijn Foundation, raad ik je aan Google te raadplegen. Het gaat over sport en achterstandswijken. Goede zaak.
Het vreemde is echter dat tennisvereniging Breekpunt, hier in Regentes Valkenbos, schijnbaar in een achterstandswijk ligt. En daar moet ik aan wennen. Voorheen woonde ik in Transvaal en wij hadden juist het idee ‘het getto’ ontvlucht te zijn. En nu wonen we dus in een krachtwijk. Nou ja.
De Premier van alle VVDers was ook nog even komen kijken naar het potje tennis tussen Björn Borg en Richard. Het was een sportief feest. Ik was toen al weg. Ik kan maar zoveel glamour verdragen op een dag.
p.s.: wat me ook nog mateloos fascineerde, was dat Richard het niet kon laten om tíjdens het interview met RTL Boulevard een bakje aardbeien met slagroom leeg te eten. Dan wacht je toch even? Aardbeien met slagroom is wel erg lekker. Dat is waar. En de kleuren zijn dezelfde als die van het logo van de Richard Krajicek Foundation. Vandaar dus.

, , , , , , , ,

5 Responses to Piek van de week – Aardbeien met slagroom

 1. Miek37 juli 17, 2012 at 1:34 pm #

  Wilfried de Jong bezocht, ik meen voor zijn progr. Holland Sport eens Wimbledon om daar over deze “legendarische” overwinning te praten, tot zijn verbazing kwam de naam van Richard Krajicek echter niet eens voor op de winnaarslijst. Men heeft nog tot diep in de catacomben in de archieven gezocht maar Richard Krajicek.. nooit van gehoord! 😉

 2. Miek37 juli 17, 2012 at 1:46 pm #

  Kan ik ook Tom Egbers zijn geweest bedenk ik mij nu, ik weet het niet meer, feit blijft dat de naam Richard Krajicek geen belletjes deden rinkelen op Wimbledon.

 3. Piek juli 17, 2012 at 8:46 pm #

  OOh.. dat is echt een zielig verhaal… maar hij heeft toch gewoon gewonnen? Ze kunnen toch kijken wie de winnaar was in uh.. 1997?
  Ooh dat is echt lullig… zijn hoogtepunt… bestaat niet eens…

  • Miek37 juli 17, 2012 at 9:26 pm #

   Dat was het ‘m nou juist, het stond dus gewoon nergens gearchiveerd, ik weet niet of het ergens op internet staat maar het was wel lullig ja. Richard who? ;-))

 4. Piek juli 17, 2012 at 8:48 pm #

  oh.. 1996.
  Staat er ergnes iets op internet? Over die verloren winst?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag