Open brief aan Koningin Beatrix over majesteitsschennis

Koningin Beatrix

Open brief aan Koningin Beatrix.

Beste koningin,

Mijn naam is Maurits Burgers, zeg maar Maup. Ik noem u liever ook bij de voornaam, al zeg ik wel liever u tegen jou, hopend dat dat niet beledigend is, ergo: beste Beatrix, u heeft een probleem. Ik zeg het maar even kort, maar er is meer aan de hand.

Vandaag las ik in de krant dat een binnenvaartschipper veroordeeld is wegens schennis van uwe majesteit. Het schijnt dat hij u lastig zou hebben gevallen met enige e-mails.

Een 47-jarige man is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 80 uur werkstraf en 90 dagen celstraf, waarvan 77 dagen voorwaardelijk, voor het beledigen van koningin Beatrix.

Hij is schijnbaar niet de slimste, wordt minderbegaafd genoemd.

Ik vraag me af waarom juist hij vervolgd wordt, en waarom niet bijvoorbeeld Hans Teeuwen, die oneerbiedig maar virtueel heel kunstig de daad met u bedreef op tv, of GeenStijl dat u regelmatig grof beledigt, of voor mijn part mij zelve. Roofridders!

Nederland is (nog) een constitutionele (?) monarchie. Daar wilt u geen veranderingen in aanbrengen, toch?

Foto: Zilverbat.

, , , , , , , , , ,

11 Responses to Open brief aan Koningin Beatrix over majesteitsschennis

 1. erik tjallinks juli 18, 2012 at 10:09 pm #

  Hypocrieter kan haast niet. Durven ze wel! GeenStijl en cabaretier Teeuwen gaan gedoe veroorzaken over vrijheid van meningsuiting, een zwak-begaafde is een willig slachtoffer. Teeuwen heeft ook de christelijke godsdienst grof beledigd in een van zijn voorstellingen op TV, zou hij dat ook bij de Islam durven? Allemaal gratuite shockeringen.

 2. Onno juli 18, 2012 at 10:26 pm #

  Hey Maup,

  Waarom richt je deze brief aan de Koningin, en niet diegene die het oordeel heeft geveld, in dit geval dus de politierechter?

  Onno

  • Maup juli 18, 2012 at 10:29 pm #

   Zal / zou enige politierechter dit werkelijk beinvloeden Onno?

   • Onno juli 18, 2012 at 10:35 pm #

    Denk je dat deze brief enig invloed heeft Maup?

    • Maup juli 18, 2012 at 10:38 pm #

     Ja, (,,,)

 3. Maurits juli 18, 2012 at 10:51 pm #

  een tikje, men leest mee tenslotte

 4. Maggy Genç juli 19, 2012 at 12:17 am #

  Voor het beledigen van de koningin moet je 90 dagen zitten plus een werkstraf, maar hang je in Nederland een hond op, of pleeg je ernstige dierenmishandeling met de dood van het dier tot gevolg, of gooi je puppys uit een rijdende auto….dan wordt dat afgedaan met een boete van een paar euro’s of nog gekker, met het wijzende vingertje ‘ niet meer doen hoor “……….en de volgende keer flikt men het weer.
  Belachelijk is dit……krom is dit. Beartix moet ook maar tegen een stootje kunnen, men roept op straat genoeg mensen beledigingen toe…..en dat mag allemaal…….maar ja, die hebben dan ook geen kroon op het hoofd !!!!!!!

 5. Dick juli 19, 2012 at 10:44 am #

  Ik pleit al jaren voor het afschaffen van het koningshuis zoals het bestaat in de huidige vorm. Als 80% van de bevolking zo gek is op het koningshuis (volgens een bep. onderzoek) laat deze groep dan lid worden van een club die dezelfde naam draagt, ipv onnodig belastinggeld te besteden aan een willekeurige familie. Naast de inkomsten van de contributie mag en kan een lid van de koninklijke familie worden ingehuurd voor ceremonies en lobbywerk. Met deze gezamenlijke inkomsten kan de vorstin en haar familie riant leven en hun vergaarde kapitaal behouden, waarmee overigens generaties na haar nog heel lang en zeer riant van zouden kunnen leven.

  Het land heeft de Oranjes al lang genoeg bedankt voor wat Willem van Oranje voor ons land heeft gedaan…
  (Voor ons land? Was het echt een held? Ach… flauwekul hij streed voor het familiebedrijf, een organisatie met dubieuze motieven. Het ging om macht en geld! Zoals altijd. Laten we nu toch eerlijk zijn en de geschiedenis feitelijk weergeven. Niet het etiket held ophangen aan personen die voor eigen belang streden, en zeker niet in het belang van het volk.

  Ik hoop niet dat ik nu ook een taakstraf krijg, kan dat niet gebruiken. Ik moet nog op vakantie. En ik kan daarnaast niet zomaar weg van mijn werk. Mijn gezin heeft mijn salaris nodig. Ik heb het niet zo breed als sommige anderen in onze maatschappij die het kunnen permitteren om een lange periode niet te hoeven werken 😉

 6. Miek37 juli 19, 2012 at 11:25 am #

  Die waxinelichtgooier heeft 2 jaar in een gesloten inrichting gezeten, daar is het nog strenger als in de “gewone” gevangenis.

 7. Dick juli 19, 2012 at 1:13 pm #

  De waxinelichtgooier was dan ook psychotisch en het was dan ook niet meer dan normaal dat deze man moest worden opgenomen.

 8. Maup juli 19, 2012 at 8:07 pm #

  Dit soort omgekeerde klassejustitie maakt monarchisten nog republikein. Bad publicity, royally so.
  Domme zet, van wie die ook gemaakt heeft.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag