De ondergrondse restafvalcontainers komen eraan

trash-w680

Beste Gemeente Den Haag,

Wij ontvingen een brief met als onderwerp: Informatie over ondergrondse restafvalcontainers in uw wijk. Gewoon op papier samen met een in kleur gedrukte brochure, huis aan huis bezorgd. Wij geven echter de voorkeur aan email en die heeft u want we maken gebruik van DigiD. Daarmee kunt u heel veel geld besparen. Email kost namelijk helemaal niets. Maar dat weet u vast ook.

Nu wonen wij in een nieuwe wijk, de laatste huizen zijn vorige maand opgeleverd en de wijk staat er nog niet langer dan een jaar. Die wijk heet Stroom Der Verademing.

Nu lezen wij in uw brief dat hier mogelijk in de grond proefsleuven gegraven gaan worden om te controleren of er kabels en leidingen in de grond zitten. Wij zouden verwachten dat u dat hier in de wijk precies weet. Of worden er in nieuwe wijken kabels willekeurig in de grond aangelegd zonder dat u daarvan als gemeente op de hoogte wordt gesteld?

Mogelijk worden er hierna ondergrondse containers geplaatst. Ook dat vind ik voor een nieuwe wijk vreemd, want dat had toch gelijk tijdens de bouw afgestemd kunnen worden met de aannemer? Wij nemen aan dat u dit plan niet halsoverkop verzonnen heeft. Nu maken jullie heel veel extra kosten door de straat telkens opnieuw open te breken.

Ook lezen wij geen woord over gescheiden afval. Hier in de wijk staan alleen maar eengezinswoningen. Toch hoeft niemand het afval te scheiden. We hebben een groenbak voor al het afval. Ook in de folder lezen wij daar niets over, maar het lijkt ons wel zaak om goed de afweging te maken of er niet komende jaren behoefte komt aan groencontainers. Als u die dan ook ondergronds wilt gaan plaatsen moet opnieuw de grond opgemaakt worden. Wij zeggen: doe dat dan nu gelijk want wij hebben hier in de wijk juist heel veel groen afval.

Wij zijn zeker niet tegen dit plan, ondergrondse containers zullen vast een uitkomst bieden. Maar dit had u veel beter kunnen aanpakken, bijvoorbeeld door bij nieuwbouwprojecten alvast contact te zoeken met de aannemers om deze zaken op elkaar af te stemmen. Daarmee zouden er aanzienlijke kosten bespaard worden.

Was getekend,

Ik en mijn gezin

, , ,

7 Responses to De ondergrondse restafvalcontainers komen eraan

 1. Lies Baas juli 21, 2012 at 12:25 pm #

  Eerlijk gezegd ben ik wel tegen die containers. Wij wonen in een hele krappe straat, waar een vrachtwagen al nauwelijks doorheen komt. Het parkeer probleem in heel Den Haag is gigantisch, door deze ondergrondse vuilnisbakken moeten er om de paar huizen een plek opgeofferd worden stond er in die brief (die wij al maanden geleden hebben ontvangen in onze wijk). Dat kan gewoon niet in onze straat. Daar hebben we nu al te weinig parkeergelegenheid voor. Dan liever 1x per week zakken aan de straat wat mij betreft!

 2. Lies Baas juli 21, 2012 at 12:32 pm #

  Nog even over dat gescheiden afval. Jaren geleden was ik een keer aanwezig op een vergadering met genodigden met de toemalige burgemeester Deetman.
  Ik vroeg hem waarom er geen gescheiden afval was in Den Haag. Het antwoord was duidelijk. Er wonen te veel buitenlanders in Den Haag om te scholen hoe het afval te scheiden. We halen het allemaal in een keer op en gooien het allemaal in dezelfde vuilvrachtwagen..bespaar u de moeite het te scheiden, want het komt allemaal op dezelfde vuilberg. Ontmoedigingsbeleid of realiteit???

  • Raaphorst juli 21, 2012 at 8:45 pm #

   Ja vreemde zaak. Bij mijn ouders in Zoetermeer moet alles gescheiden worden. Volgens mij zijn er zeer veel gemeenten die dat doen. Als dat later weer samengevoegd wordt, dan breekt mijn klomp die ik niet heb.

 3. Lies Baas juli 21, 2012 at 8:48 pm #

  Is wel al jaren geleden hoor…maar het zet mij niet meer aan tot scheiden van het afval. Vreemd blijft het wel!!

 4. Lies Baas juli 21, 2012 at 8:50 pm #

  Beste vriendinnetje woont in Zutphen, daar moet je naar gescheiden afval betalen zelfs!! Hebben ze allemaal verschillende ophaal systemen voor verschillende soorten afval.

 5. Raaphorst juli 21, 2012 at 10:31 pm #

  Er is veel geld aan afval te verdienen. Misschien moet elke wijk het zelf gaan regelen en het geld terug in de wijk stoppen. Wij hebben er wel een wijk voor moet ik zeggen 🙂

 6. Niek juli 22, 2012 at 1:32 pm #

  Ik heb de betonnen platen al zien liggen waar de ondergrondse vuilcontainers komen. Maar over de aanwezigheid van kabels onder de grond heb ik nog wel een leuke. Voor onze deur werd ooit na het opnieuw indelen van het wegprofiel een rood fietspad aangelegd. Een verademing voor degenen die tot dan toe over hobbelige straattegels moesten fietsen en voor ons niet meer dat gebonk van fietsen te hoeven horen … dachten we. Wie schetst onze verbazing toen, nog voordat er ook maar één fiets over het pad gereden had, over de volle breedte van het pad de diamantslijp erop werd gezet en rechts voor ons raam nog eens. Vervolgens werd het verse rode asfalt verwijderd en werden er tegels voor in de plaats gelegd!?! Dat was omdat daar belangrijke kabels onder de grond lagen en er, als men erbij moest, niet gebroken hoefde te worden! Toch vooruit denken van de gemeente? Alleen zijn de tegels sinds de aanleg nooit gewipt hoeven worden.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag