Heet, heter, heetst.

Vandaag ging men massaal weer richting Scheveningen. Waar verkoeling te vinden was, daar waren zij. Gezinnen met mannen met bierbuiken en tatoeages, vrouwen met de hipste bikini’s en kroost erbij. Het is op z’n prettigst vertoeven als je ’s morgens zo vroeg mogelijk je fiets pakt, niet je auto, of de tram met coolbox om een rustig plekje op te zoeken.

weer

Na twaalven is alles wat een beetje zanderig is bedekt met grote badlakens met mensen erop. Men puzzelt, slaapt of zont. Men leest, speelt beachball of eet een ijsje. Men hobbelt met buggy’s over hopen zand, troost jonge kinderen die ‘spetters in hun ogen kregen’ en kijkt uit voor kwallen. Er schijnen een heleboel kwallen rond te dobberen in de zee.
Het fietspad naast de boulevard is verlengt en uitgebreid waardoor het net lijkt alsof je in California bent dan in Nederland. Het wegdek fietst soepeltjes weg en men rollerblade er.

Vandaag is het heerlijk zonnig, een herhaling van gisteren, al leek het vandaag wat warmer.
Aan zee is het iets minder warm door wind van zee. Ook morgen blijft het zomers met hoge temperaturen en volop zonneschijn. Kortom, geniet ervan en vergeet je zonnebrand niet!

, , , ,

One Response to Heet, heter, heetst.

  1. madbello juli 25, 2012 at 9:03 am #

    Den Haag is idd het mooist op de fiets.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag