Op Scheveningen

boulevard-w680

Het was gisteren heerlijk op Scheveningen. Met de fiets er naartoe gereden en bij de tweede haven het strand op gegaan, vlak daar naast de havenhoofden. Vroeger zat er geen kip maar nu is het er een levendige boel. Veel jonge kinderen waren met een surfpak en een surfplank van de Hartbeach surfschool aan het oefenen. Tussen de kwallen door helaas. Die, de kwallen dus, waren toch maar mooi met het ontstaan van de vloed de warme kant opgekomen. Bij de rotsblokken van het korte havenhoofd was een jongen gestoken door een kwal. “Weet je wel hoe pijn dat doet?”, riep ‘ie bijtend zijn vriendje toe. Ik herinnerde mij dat ik als kind ook door een kwal was gestoken. Heb toen een hele tijd met mijn voet in een bak zoutwater bij de EHBO gezeten. Het jeukte als de neten.

Daarna, onderweg naar de Scheveningse bioscoop, viel het ons op hoe fraai de nieuwe wandel- en fietsroutes aangelegd zijn. De pasteltinten zijn goed gekozen en de snacktenten voor friet, vis en ijs zijn goed in het nieuwe boulevardbeeld verwerkt. Het lijkt Californië wel. Fietsers, wandelaars en automobilisten zijn goed van elkaar gescheiden en de banen van wegen liggen speels langs het verbreedde strand. En daar waar het vroeger een recht stuk was, is het nu een gezellige golvende beweging geworden.

(foto onder Creative Commons BY: FaceMePLS)

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag