Filmreview: Brammetje Baas

brammetje-baas

Brammetje Baas gaat over een jongetje dat vaak iets kapot maakt, maar dat het wel prongelijk gaat en hij krijgt dan altijd de schuld ( zelfs op school ). Hij wil later uitvinder worden en maakt dan een raket naar de maan.

Brammetje houd een boek bij waar allemaal bijzondere namen in staan. Na de vakantie krijgt hij een meester die meester heet P.Vis maar hij had beter V.Pis kunnen heten. In de klas kan hij zich niet goed concentreren en hij is verliefd op een meisje, dat meisje heet Liese-Lore Lusjes, die moet natuurlijk ook in zijn Bijzondere Namen Boek.

De meester is niet zo aardig, hij wordt zelf kleuter genoemt. En moet hij gelijk naar de kleuters, in die klas zit zijn zusje. Omdat hij zijn werk niet op school maakt moet hij het thuis maken, maar dat gaat ook niet zo makkelijk. Omdat hij het niet maakt mag hij niet naar het bos en dat wil hij wel dus hij probeert het te maken. Dan is het af maar heeft hij in zijn schrift getekent, daar worden zijn ouders boos om en gaan ruzie maken, maar ruzie maken helpt niks. En Brammetje dacht nog wel zo dat hij in groep 3 nog heel veel zou leren.

Brammetje Baas is een hele leuke familie film en je kan er ook veel van leren.

, , , , , ,

4 Responses to Filmreview: Brammetje Baas

 1. Edwin IJsman juli 30, 2012 at 9:43 am #

  Mooie review, Puck. Chapeau voor het jongste teamlid van Hofstijl!

 2. HappyHotelier juli 31, 2012 at 11:43 pm #

  Super Puck!

 3. Roel Wijnants augustus 2, 2012 at 8:57 am #

  Zal vragen aan m’n kleinkinderen of ze naar deze film willen .

 4. Niek augustus 2, 2012 at 9:35 am #

  Nou Puck, hier zit duidelijk een schrijfster in de dop op het net. Dus jij krijgt nu ook op je eigen account reacties?! Goed hoor. Misschien dat je ook bijzondere herinneringen (..) hebt aan een kinderboek? Dat verhaaltje kan je weer kwijt op kinderboekenmarkt(http://kinderboekenmarkt.nl/deboekenkast.php). En voordat je het weet, schrijf jij ook een boek dat verfilmd wordt.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag