Olympische Spelen 2028 in Den Haag?Leuk hoor Londen maar…

De Olympische Spelen van 2028 zouden best wel eens naar Den Haag gehaald kunnen worden

Dat heeft @MinPres Mark Rutte vandaag bij Omroep West gezegd:

Tussen Den Haag en Barcelona ligt er geen enkele stad van deze omvang aan zee en dat is uniek

En daar heeft hij op zich helemaal gelijk in, geografisch.

Doelend op Scheveningen, de haven en zeilsport en zo,  heeft de hofstad verder volgens de minister-president prachtige faciliteiten om mee te doen aan de Olympische Spelen, te denken aan tennisbanen, hockeyvelden en voetbalvoorzieningen. Ik dacht even dat hij ook cricket zou noemen.

Maar willen we dat eigenlijk wel in Den Haag?
Ik moet er niet aan denken echter, ook al ligt het doemscenario nog 16 jaar in het verschiet.
Nederland doet tenslotte mee met haar bidboek voor de mogelijkheid om de 34ste Olympiade in huis te halen, in 2028.
Ik zie ingrijpende frauduleuze megaplannen, onvoorstelbaar repressieve restricties qua social media en beeldgebruik voor me, en duizenden militairen en andere onherkenbare veiligheidsmensen op straat en de lege tribunes vullend.
Plus iedere dag een verkeersinfarct van hier tot Brussel en het Ruhrgebied.

Please, Olympische Commissie, Committee, ook Casablanca, Brisbane en Vancouver zijn in de race.
Portie, Fikkie…
Ga toch lekker spelen!

, , , , , , , , , , ,

19 Responses to Olympische Spelen 2028 in Den Haag?

 1. Miek37 juli 31, 2012 at 8:07 pm #

  En dan hebben we het nog niet over de gigantische kosten gehad! Londen is 4 x zo duur geworden als oorspronkelijk was gepland!

 2. erik tjallinks juli 31, 2012 at 8:15 pm #

  In mijn bidboek staat het gebed om deze kermis aan ons voorbij te laten gaan.

 3. Maup juli 31, 2012 at 8:26 pm #

  Ik moet er echt niet aan denken…. De Olympische Spelen blijkt na het Wereldkampioenschap voetbal, het ‘duurste merk’ (lees: verdient het best) ooit te zijn, een door en door dictatoriale hypercommerciële marketingstunt.
  En dat op mijn 63ste tezijnertijd…

 4. Raasveldt juli 31, 2012 at 8:49 pm #

  Ik ga nu al vast trainen om niet mee te doen. Wie gaat die onzin allemaal betalen? We komen nu al miljarden tekort.

 5. Eduard juli 31, 2012 at 9:04 pm #

  Hear,hear!

 6. Akbar Simonse augustus 1, 2012 at 7:29 am #

  Misschien kunnen ze dan van de Regentes weer een wedstrijdbad maken…….

 7. Edwin Broekman augustus 1, 2012 at 9:26 am #

  Helemaal eens met niet mee willen doen aan Olympische Spelen 2028. Het blijft toch schandalig dat organisaties als IOC en FIFA schathemeltjerijk worden van mondiale evenementen en organiserende landen financieel zwaar toeleggen, soms over de ruggen van de (arme) bevolking en allerlei restricties krijgen opgelegd. Nog niet te spreken over allerlei dubieuze priveleges die de bobo’s en sponsors zich toe-eigenen (lege tribunes en lege baanvakken op de snelwegen), de zweem van corruptie.

 8. Roel Wijnants augustus 1, 2012 at 9:02 pm #

  Heeft de man wel realiteitszin of fluistert zijn lobby dit in .

 9. pieter augustus 2, 2012 at 3:00 pm #

  Alsjeblieft geen Olympische Polonaise naar Den Haag.

 10. Maup augustus 2, 2012 at 8:17 pm #

  Wat mij het meest stoort is eerlijk gezegd niet iets in 2028, maar nu.

  Rutte zei dus: “Tussen Den Haag en Barcelona ligt er geen enkele stad van deze omvang aan zee en dat is uniek.”

  Ja, hè hè, uiteraard. Uniek als mijn reet. Trek een lijn op de kaart tussen twee afgelegen havens op het continent en ja hoor. Waarheid als een koe. Het is een inhoudsloze opmerking die iedereen voor zoete koek heeft geslikt.
  Tussen Den Haag en Venetië is ook geen enkele stad aan zee, of tussen hier en Pireas, Athene, of Karachi, Pakistan. En dat geldt voor Wladiwostok idem dito.

  “Tussen Den Haag en iedere willekeurige afgelegen havenstad op het continent Eurazië ligt geen enkele stad aan zee, en dat is zo logisch als jantje”

  Dat zei Rutte dus niet.

  • ger augustus 2, 2012 at 9:17 pm #

   Als je vanaf Barcelona naar het zuiden gaat en dan westwaarts langs de Spaanse kust en dan noordwaarts (Portugal, Frankrijk, België) dan tref je pas hier een stad van grote omvang aan zee.
   Dat is best uniek.

   • Maup augustus 3, 2012 at 10:44 am #

    Dat is onzin Ger, en het klopt niet. Als je die omtrekkende beweging met de klok mee maakt, en tussen Den Haag en Barcelona zo interpreteert kom je minstens langs Lissabon, dat heus groter is dan Den Haag.

    • ger augustus 3, 2012 at 5:13 pm #

     Dat is onzin Maup, en het klopt niet.
     Lissabon ligt niet aan zee.

     • Maup augustus 3, 2012 at 5:19 pm #

      Okay Ger, en Antwerpen en Rotterdam zeker ook niet… We zijn beiden aan het muggenziften, ook een sport. Ik begon, maar jij wint goud 😉

 11. Edwin IJsman augustus 3, 2012 at 12:21 am #

  Als je de berichtgeving rond Londen 2012 volgt (en dan niet enkel het gejuich om de sporters, maar het voortraject van jaren), dan zie je manipulatie van wetgeving om de sponsoren gunstig te stemmen, inperking van burgerrechten rondom de spelen, overdreven inzet van militairen ter ‘beveiliging’ en een hele rits andere misstanden die afgedwongen worden door het IOC en haar sponsoren.

  Je kan je afvragen of er in een democratische samenleving nog plaats is voor dit soort evenementen, of dat we dit soort megalomanie en haar corporate manipulaties maar moeten laten houden door erkende bananenrepublieken.

 12. Ciao Anita! augustus 3, 2012 at 2:51 am #

  Ik ken nog een werkloos stadion in het Zuiderpark….Er hoeft alleen nog maar een dak boven de tribunes gebouwd te worden.
  Maar even serieus; laten we niet aan grootheidswaanzin gaan lijden, die Spelen gunnen we een andere stad wel.

 13. Maup augustus 3, 2012 at 6:18 pm #

  “Je kan je afvragen of er in een democratische samenleving nog plaats is voor dit soort evenementen (…)” Een goed punt. Zoals Edwin IJsman opmerkt.

  Maar hoe dan?

  Ik ben wellicht niet de eerste die het bedacht maar ik stel me een eeuwige Olympische locatie voor. Een plek waar iedere 4 jaar de Olympiade wordt gehouden. Niet steeds in een andere stad maar waar anders dan in Griekenland. Ook leuk voor de locale economie.
  Men neme een klein Grieks eiland, liefst weinig bewoond, en tovere dat om tot een soort Olympic Island. Beetje eiland verbouwen, landwinning, luchthaventje in zee, zoals Nederlandse bedrijven dat zeg maar goed kunnen. Zooitje stadions en tennisbanen, zwembaden, zeil- en roeigedoe, sporthallen, en dingen met paarden, allemaal op één eiland, en luxe hotels uiteraard. Het zal Olympiania worden hernoemd.
  Makkelijk te realiseren lijkt me, en ook zo lekker simpel te beveiligen.
  Het heeft vele voordelen. Het zal mega commerciëel zijn, maar doet verder niemand veel kwaad.
  Op die paar oorspronkelijke bewoners na dan, want die zijn dan wellicht allemaal multimiljonair.

 14. eric augustus 4, 2012 at 9:01 am #

  De kern van het probleem is: Leuke hobby van en voor politici. En omdat zij ook over het geld gaan is dat zo geregeld. Voor politici levert dit een schat aan snoepreisjes op, kansen om megalomane gedachten tot uitvoering te brengen, kortom: voor jaren plezier. Zij kunnen niet verliezen want het zijn immers de olympische spelen. En als je daarop tegen kan zijn….

  En die uitspraak van rutte: Die lui hebben mensen in dienst die dit soort nutteloze uitspraken verzinnen om de samenleving te verdoven met hun geestdodend gewauwel zodat iederen denkt: Ja dat is zo. En daarom zijn wij zo groots. En daarom behoort de olympische spelen bij ons . In werkelijkheid is het een simpele verkoop truuk (zorg dat de klant minstens 4x ja zegt), retoriek om iemand iets te laten kopen waar hij geen behoefte aan heeft.

 15. Miek37 augustus 7, 2012 at 10:07 am #

  Willem Alexander zat gisteren ook een promotiepraatje te houden bij Mart Smeets, “het gaat over een toekomstvisie, wat gaan we doen met Nederland, met de infrastructuur, de woningbouw enz. enz.”. Alsof we daar de OS voor nodig hebben!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag