Hoe Den Haag de voorpagina van Le Monde wist te halen

IN

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stopt met haar subsidie aan het Institut Néerlandais in Parijs. Nieuws dat vorige week resulteerde in voorpaginanieuws op Le Monde die de kwestie met grote kapitalen “Wat is het culturele rendement van Nederland?” bekritiseert.

Institut Néerlandais is er natuurlijk zelf ook niet blij mee, met name ook omdat de cijfers die gebruikt worden om de kwestie te verantwoorden volgens haar niet zouden kloppen. Ik heb het statement www.institutneerlandais.fr/actie/De-echte-cijfers.php door Google Translate gehaald:

Sinds de aankondiging door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Instituut Collectie Nederland van de sluiting als gevolg van het oordeel van de subsidie​​, veel geruchten en valse informatie die circuleert over de financiële positie van het Nederlands Instituut en het “gebrek aan case “dat zou de belangrijkste reden voor zijn verdwijning zijn. Als openbare instelling die de transparantie bevordert, dan geven we je nodige toelichting op onze werkelijke situatie.

Totale opbrengst van het Instituut is 2,7 miljoen. Van dit volume, op slechts 2 miljoen subsidie ​​van het ministerie van Buitenlandse Zaken, € 700 000 zijn eigen toegevoegde waarde (omzet van taalcursussen, sponsoring). De huur bedraagt ​​bijna € 500.000 voor het gebouw Rue de Lille.

Het ‘Instituut Collectie Nederland’ geeft € 500 000 voor de programmering. Dit cijfer is inclusief de kosten voor communicatie, maar NIET de salarissen van de vier medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de programmering, die bestaat uit 300 000 €. Het is belangrijk om deze figuur zijn de programmering van activiteiten mogelijk zonder ontwikkelaars. De totale kosten voor het programma is € 800 000 € 300 000 en niet, figuur geciteerd door de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. 800 000 is 40 procent van de subsidie ​​die de afdeling ons verleent. Dit is aanzienlijk meer dan 10% voor het programmeren dat het ministerie spreekt.

Het Instituut werd in 1957 geopend (zie Wikipedia). Nu 55 jaar later valt plotseling het doek.

De Fransen weten nog steeds niet dat het (demissionair) kabinet Rutte uit louter boekhouders bestaat.

(Welingelichte Kringen)

P.S. Zouden wij net als de Parijzenaren ook een Eiffeltoren hebben dan was er nu een mandaat tot slopen geweest onder het motto van ‘afzichtelijk oud ijzer dat naar links buigt’.

, , , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag