Brekend: Wikileaks publiceert over geheim systeem en krijgt DDoS op z’n dak

cameras-usa-w680

Wikileaks heeft een bundel documenten die gehackt zijn door Anonymous en afkomstig zijn uit de strategische intelligence bedrijf Stratfor naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat de Amerikaanse overheid via deze Stratfor een enorm elektronisch spionage-systeem heeft laten opzetten om mensen te bespioneren. Vervolgens worden de servers van Wikileaks via een DDoS-attack stilgelegd (nu al meer dan een week aan de gang) door de hackers AntiLeaks and claim.

Wat de Amerikaanse overheid via dit systeem doet is om de paar seconden gegevens van camera’s die in de steden hangen direct coderen en afleveren bij centrale databases op een geheime locatie samen met data van andere inlichtingendiensten. Het maakt deel uit van een programma genaamd TrapWire.

Het uitlekken van informatie over TrapWire via Wikileaks is blijkbaar zo’n groot probleem dat Wikileaks nu via DDos technieken uit de lucht wordt gehouden. Dat geeft toch te denken of niet?

Bronnen: reason.com en rt.com

Bedankt voor de tip Edwin!

(CC BY-SA foto: Samir Luther)

, , , , ,

8 Responses to Brekend: Wikileaks publiceert over geheim systeem en krijgt DDoS op z’n dak

 1. Roel Wijnants augustus 11, 2012 at 11:19 pm #

  Dan heb je met tuig te maken die nergens voor terug deinzen .

 2. HappyHotelier augustus 11, 2012 at 11:48 pm #

  Nog even en Hofstijl is ook doelwit….

 3. Miek37 augustus 12, 2012 at 8:13 am #

  En dat zijn dan de mensen die zo afgaven op de Stazi en de KGB destijds..

 4. Edwin IJsman augustus 12, 2012 at 11:46 am #

  Overheden lijken steeds banger te worden voor de burger. Dit gaat ten koste van privacy, burgerrechten en uiteindelijk ook de democratie. Ik vind dit soort ontwikkelingen in ‘Big Brother’ stijl zeer kwalijk.
  Het begon in Nederland heel ‘onschuldig’ met de paspoortplicht. Ik vraag mij af wanneer het moment komt dat wij net als onze honden verplicht gechipt rondlopen.

 5. Miek37 augustus 16, 2012 at 3:30 pm #

  Ook wel weer een teken aan de wand dat Equador Assange asiel veleent en Engeland daarop zegt bereid te zijn om zelfs in te breken in de ambassade om hem alsnog uit te kunnen leveren aan Zweden, ik was toch in de veronderstelling dat je op een ambassade te allen tijde veilig zou zijn, niet dus.

  • Maup augustus 16, 2012 at 4:04 pm #

   Ik meen dat Londen zich beroept op haar recht de diplomatieke onschendbaarheid van de ambassade op te kunnen heffen als de ambassade oneigenlijk gebruik wordt. Dat kunnen ze doen op basis van deze wet: http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1987/46 (Part 1 -1 -(3)) – maar het zou een vreemd precedent scheppen. Ambassades zijn ‘heilig’ in het internationaal verkeer. Ik verwacht dan ook dat het alleen een dreigement is. Hoe Assange de ambassade zou kunnen verlaten om naar Ecuador af te reizen zonder zich een moment op Britse bodem te bevinden zie ik echter niet. De Britten zullen dus de ambassade 24/7 in de gaten houden om Assange te arresteren zodra hij een voet…. maar in de praktijk zal hij daar dus gevangen blijven… tot Ecuador en Londen een deal sluiten.
   Wordt vervolgd.

 6. Maup augustus 16, 2012 at 4:13 pm #

  BBC News legt het hier goed uit:
  http://www.bbc.co.uk/news/uk-18521881

 7. Miek37 augustus 16, 2012 at 8:10 pm #

  Duidelijk, dankjewel!

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag