European LIFE I LIVE komt eraan!

De naam Life I Live doet waarschijnlijk wel een belletje bij je rinkelen. Het is de naam van het festival dat jaarlijks plaatsvindt de nacht voor Koninginnedag, de vervanger van de oude koninginnenach.

Dezelfde naam gaat gebruikt worden voor meer culturele evenementen en aanstaande zaterdag 8 september 2012 tussen 12.00 en 20.00 uur is het zo ver want dan vindt het European LIFE I LIVE plaats. Via 2 buitenpodia op het Lange Voorhout en een binnenpodium bij De Posthoorn zal een breed assortiment aan cultuur, dus niet alleen muziek, aangeboden worden. Ook dit festival is geheel gratis toegankelijk.

Helemaal onderaan zul je het programma vinden, maar allereerst even een paar te verwachten hoogtepunten uit dat programma.

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

Op het klassiek/jazzpodium zal de Nederlandse harpiste en Edison winnares 2012 optreden. Ze zal een selectie van de Franse romantische en impressionistische muziek uitvoeren (lees: Fauré, Debussy etc.). Al op 11-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium. Ze haalde diploma’s Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude in respectievelijk 2003 en 2005 aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Wellicht heb je haar een keer in De Wereld Draait Door gezien.

Jamie Oliver’s ‘FIFTEEN’

Onder de noemer ‘A European Experience: Food & Culture’ presenteren trainee chefs uit de keuken van Jamie Oliver’s ‘FIFTEEN’ bijzondere gerechten uit de Europese keuken. Je kunt het zelf allemaal proeven. Afgesloten wordt met een typische en authentieke Italiaanse dolci. Dit alles onder het genot van een glas Oosterijkse, Georgische of Franse kwaliteitswijn. En om het Franse gevoel nog wat te verhogen kun je op het Voorhout een spelletje Jeu de Boules spelen.

Trekhaak gezocht

Liftend met een caravan – dus zonder auto – liftte theatermaker Tjerk Ridder met zijn gitaar en teckel Dachs dwars door Europa. Onder het motto ‘Je hebt anderen nodig om verder te komen’ was Tjerk drie maanden lang op zoek naar auto’s met trekhaak om hem verder op weg te helpen. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek nu de gelegenheid mee op reis te gaan door Europa aan de hand van universele thema’s als dromen, daadkracht, eenzaamheid en vertrouwen.

Renzo Spiteri met het Haagse Koninklijk Conservatorium

De Maltese percussionist, componist en producer Renzo Spiteri heeft op veel festivals wereldwijd gespeeld maar zal tijdens European LIFE I LIVE voor het eerst in Den Haag spelen. Spiteri combineert state-of-the-art drums met traditionele percussie drums uit oude muzikale tradities. Speciaal voor THE EUROPEAN LIFE I LIVE heeft Spiteri een track gecomponeerd als antwoord op de historische omgeving waarin het festival zich afspeelt. Hij voert deze compositie uit met het Haagse Koninklijk Conservatorium.

Het concert vormt ook de kickoff van een uitwisseling tussen Den Haag en Valetta, de hoofdstad van Malta en Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Malta levert in 2018 dus één van de twee Culturele Hoofdsteden van Europa, weet je dat ook weer. En zoals iedereen inmiddels wel weet dingt Den Haag ook voor dat jaar mee om genomineerd te worden.

Programma Pop – buiten, Lange Voorhout

NICAD – 12:00 – 12:45
CHRISTINE TOBIN – 13:15 – 14:00
RENZO SPITERI – SOLO – 14:20 – 14:40 / WITH THE ROYAL CONSERVATORY 17:45 – 18:00
YEVGUENI – 15:15 – 16:00
FOLTIN – 16:30 – 17:15
JAM DE LA CREME – EUROPEAN FLAVOUR – 18:00 – 19:30

Programma Klassiek/Jazz – buiten, Lange Voorhout

FRENCH KISS – LAVINIA MEIJER (EDISON WINNER) – 12:45
LONDON CALLING – BOREAS QUARTETT BREMEN – 13:30
SWEET LIFE – CAROLINE KANG – 14:15
SPANISH LULLABY – LUCIANA CUETO – 14:45
KEY WEST – SHUANN CHAI – 15:30
AUTUMN LEAVES – THE NEW DUTCH ACADEMY – 16:15
SELF PORTRAIT – REMBRANDT FRERICHS TRIO – 17:00

Programma De Posthoorn

HIM – HERITAGE IN MOTION – WEBSITE LAUNCH – 12:30 – 13:30
CULTURE AS AN ENGINE FOR THE ECONOMY – 15:00-16:00
LINDA SERCK – DJ BBC – 16:30 -19:30

Voor meer informatie over dit festival, zie lifeilive.eu →

En hou deze week Hofstijl in de gaten, ook al weten we dat je dat toch al doet, want we hebben meer nieuws over dit festival komende dagen.

, , , , , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag