Politiek dichter bij de burger maar wel met hekken ertussen

binnenhof-politics-w680

Gerdi Verbeet opende vandaag het parlementaire jaar op het Binnenhof. Het thema dit jaar is “iedereen heeft recht op sport in de buurt”. Daarom hebben de organisators van het evenement, de Sportbank en NOC-NSF, dit jaar mensen uit krachtwijken uitgenodigd. Vele bobo’s waren aanwezig op het afgesloten deel van het Binnenhof.

Het publiek mocht op ruime afstand achter de witte tenten toekijken. Op het binnenterrein was plaats genoeg voor de honderd toeschouwers die buiten de hekken moesten blijven. Iedereen heeft recht op sport in de buurt was het thema maar de buurt mocht niet bij de sport. En over sport werd weinig gesproken want de politiek moest ook op deze plek even zijn stem laten horen. Sommige sprekers zoals Michael van Praag -ex voorzitter van Ajax en zanger Herman van Veen deelde een paar tikken uit richting de politiek.

De politiek wil de afstand tot de burger verkleinen, maar door het inzetten van hekken om die burger op afstand te houden bereik je die burger natuurlijk nooit.

, , ,

Comments are closed.

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag