Wortel

spinvisVandaag in Utrecht had ik een doel: ik moest een gastles op de School voor Journalistiek geven. En wat doe je als je een doel hebt? Je gaat er rechtstreeks op af. Dus liep ik in vlotte pas richting het busstation op station Utrecht. Een Straatnieuwsverkoper stond met twee flinke stapels in zijn armen maar ik had geen tijd voor hem.

Na 2 uur op de hogeschool vertoefd te hebben, keerde ik weer terug richting het Haagse. In de bus zocht ik alvast in mijn portemonnaie naar 2 euro. En ja hoor, bij het station trof ik de Straatnieuwsverkoper weer aan. Ik was uitgewerkt, maar hij nog niet. Dolblij nam hij mijn 2 euro aan en wenste mij de allermooiste prettige dag toe.

Thuis aangekomen las ik in het Straatnieuws de lovende woorden van Spinvis over Den Haag:

Den Haag is geen studentenstad zoals Utrecht, waar het verloop groter is en de stad daardoor vluchtiger. In Den Haag wonen mensen om er te leven, de wortels zijn dieper.

Leuk! En ik schoot gelijk wortel.

, , , ,

9 Responses to Wortel

 1. Eduard september 7, 2012 at 11:22 pm #

  Goh. Dat was mijn school! Wat voor gastles gaf je?

 2. Jacob Cats september 10, 2012 at 9:06 am #

  Journalisten, bestaan ze nog?
  Overschrijven wat woordvoerders hen vertellen ja (hoernalisten), maar zelf op onderzoek uit gaan, wie doet dat nog?

  • Eduard september 10, 2012 at 9:21 am #

   Dat is wel erg kort door de bocht. Er zijn wel degelijk journalisten die op onderzoek uitgaan, anders had ik mijn abonnement op de Volkskrant allang opgezegd.

   • Jacob Cats september 10, 2012 at 9:37 am #

    Gaan ze ook in Nederland op onderzoek uit?

Hofstijl, het laatste woord uit Den Haag